Departamentul Resurse Umane

LAST UPDATE: 22.07.2017

In Ianuarie 2009 cand mi-a venit ideea acestui amestec de blog si site, am zis sa-ncep cu Inceputul…mi-am structurat gandurile privind Managementul Resurselor Umane si impactul pe care acesta il are asupra Rezultatelor organizatiei, mi-am facut lista cu Oamenii pe care mi-i doresc aproape ca Invitati si, plin de avant, am pornit la drum…acum, la 5 luni dupa, am realizat ca nu am abordat subiectul Departamentul Resurse Umane, desi acesta ar fi putut fi un bun punct de plecare in Marea Mea Aventura pe Internet. Dar, vorba romanului: mai bine mai tarziu decat niciodata !

Va invit sa vizitati Departamentul de Resurse Umane ca amestec de cuvinte si imagini. Colegii mei va vor expune gandurile lor.

Apoi, bucurati-va de bonusul amplasat sub imaginea departamentului RU.


Chanda Mama – Song Around The World from Concord Music Group on Vimeo.


Va multumesc pentru timpul acordat. In masura in care aveti cateva minute de daruit si o opinie despre ce ati citit, puteti accesa sectiunea de feedback de mai jos. Multumesc anticipat.


Pe curand.

Articol postat in Articole. Adresa articol Departamentul Resurse Umane.

13 Comentarii la Departamentul Resurse Umane

 1. Anita

  Buna Seara, de curand am fost la un interviu pentru postul de receptionera la Hilton, interviul a decurs minunat si mi s-a propus un post la resurse umane, desi nu am facultatea terminata, deci am doar liceul finalizat. Fiind un post ca de vis pentru mine, imi fac griji daca ma pot sau nu descurca, si imi este teama sa dezzamagesc. Este un hotel de 5 stele si chiar nu as dori sa pied aceasta ocazie, ce sfaturi ati putea sa imi dati? Am 22 de ani si inca sunt la inceput de drum.

  • Florin

   @Anita,
   Hotelul H este Ok, dar din ce relatati, cei de la recrutare sunt departe de a fi profesionisti!

   Ce sfat va dau? Daca promisiunea se concretizeaza, vedeti ce post vi se propune, ce contract semnati, cumparati carti de HR, faceti rost de legislatia muncii si puneti-va serios pe invatat. Fiti proactiva si implicati-va in toate domeniile HR chiar daca la inceput nu veti pricepe mare lucru. In paralel finalizati facultatea si dupa, incepeti un masterat in HR. Intrati in legatura cu oameni de HR din alte organizatii ca sa aflati cum se intampla lucrurile pe acolo.

   Probabil veti avea parte de multe caderi, dar ridicati-va de fiecare data si mergeti mai departe pentru ca, inteles, HR-ul devine un domeniu de o frumusete aparte.
   PS. Evident, puteti parcurge articolele si instrumentele noastre oferite gratuit. Incepeti cu acesta: http://www.rauflorin.ro/decalogul-omuluideresurseumane/

   Succes!

 2. jeni

  raspunsul din 24 ianuarie 2012 valabil pentru functia de administrator financiar,acelasi raspuns este valabil si pentru administrator patrimoniu?
  Sunt recunoscute studii superioare specialitatea DREPT pentru aceasta functie?
  Multumesc din suflet pentru rabdare si raspuns

  • Florin

   @Eugenia,
   Da, raspunsul este valabil pentru ocupatia administrator financiar (patrimoniu) (studii superioare), asa cum este inscrisa ea in COR sub codul 263111

 3. jeni

  Buna ziua,
  daca sunt absolventa de studii superioare, specialitatea Drept pot ocupa functia de administrator patrimoniu cu studii superioare?
  Multumesc din suflet,

 4. Adrian Minza

  Multumim!

  • Ma bucur ca am gasit site deoarece eu fac un curs de resrsue umane si o sa ma ajute foarte mult, mai ales ca nu am lucrat in domeniu am de unde sa iau informati. multumesc FLORIN

 5. Gabi

  Vă mulțumesc pentru răspuns. Sunt nou numita în funcția de director de școală, așa că vă rog să-mi mai lămuriți câteva neclarități.
  1. În urma vacantării postului de secretar arhivar , acesta se va bloca?
  2. În ce condiții acest post poate fi ocupat de actualul secretar șef care iese la pensie pe 01.02.2012?
  3. Poate participa la concursul de ocupare a postului de secretar șef , o persoana care a terminat facultatea de drept fără examenul de licență? Dacă susține examenul de licența în sesiunea februarie și examenul de ocupare a postului este pe 02.03.2012 poate participa la concurs?
  Vă mulțumesc.

  • Florin

   1. in opinia mea, dat fiind caracterul unic al pozitiei de arhivar (COR 441501) in organizatie, daca postul respectiv a fost bugetat pentru 2012 si va aliniati cu ISJ, il puteti ocupa. Potrivit art 91 din Legea educatiei nr. 1/2011, Organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor didactice auxiliare si administrative dintr-o unitate de invatamant sunt coordonate de director. Consiliul de administratie al unitatii de invatamant aproba comisiile de concurs si valideaza rezultatele concursului. Angajarea prin incheierea contractului individual de munca a personalului didactic auxiliar si administrativ in unitatile de invatamant cu personalitate juridica se face de catre directorul unitatii, cu aprobarea consiliului de administratie;
   2. postul trebuie scos la concurs potrivit Codului Muncii. Nu inteleg de ce doriti sa oferiti un post persoanei care iese la pensie (in acest caz puteti incheia doar un CIM pe durata determinata, lucru care NU va avantajeaza). Vedeti ca la data de 1.02.2012, CIM al persoanei care indeplineste varsta standard si stagiul minim de cotizare, INCETEAZA DE DREPT;
   3. Pentru pozitia de secretar scoala, cod COR 235909 (nu exista in COR functia de secretar sef!) sunt necesare studii superioare FINALIZATE! Atasez un link catre COR http://www.rauflorin.ro/resurse-legislatie/

 6. Florin

  @ dra. Gratiela,
  Si eu va multumesc pentru feedback si pentru fructificarea informatiilor continute de acest HR Open Source!

 7. Gratiela

  Va sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce ati postat in acest site..Eu acum imi creez departamentul de RU,sunt un invatacel in acest domeniu si ma ajutati enorm!
  Va multumesc inca o data

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.