Articole, Resurse Umane

Cultura Organizationala – Definitii

Va propun o scurta incursiune in Cultura Organizationala, abordata ca amestec de cuvinte si imagini. Fiind un subiect complex, iar rabdarea cititorului limitata, am hotarat sa impart materialul in mai multe articole. Pentru inceput, va ofer o sinteza a definitiilor Culturii Organizationale.
Pentru mine, Cultura Organizationala reprezinta un sistem propriu de valori, norme, atitudini, credinte, perceptii, comportamente prin care Organizatia isi defineste Calea catre Rezultat si catre MintileSiSufletele Oamenilor care-au avut Curajul sa-i bata la usa, Puterea sa o deschida si Dorinta sa ramana.

Am observat ca exista Organizatii si OrganizatiiDeSucces.
Primele definesc doar calea catre Rezultat, neglijand impactul pe care motivarea MintilorSiSufletelor Angajatilor il are asupra Succesului; sau definesc ambele cai dar se comporta ca si cum n-ar fi definit decat una. Pe cand OrganizatiileDeSucces, definesc si combina fericit ambele cai.

Dar haideti sa vedem cum definesc altii Cultura Organizationala:

Ca bonus, va propun un interviu realizat de CNN la sediul Google din UK pe teme de cultura corporatista. Stiu ca o sa zambiti in timp ce o sa urmariti materialul, gandind ca la noi nu este posibil asa ceva. Aveti dreptate ACUM, dar nu rejectati ideea de normalitate a ceea ce vedeti.


Cu siguranta vom cunoste si noi vremea cand castigul suficient va detrona locul I ocupat azi de banut in lista factorilor motivanti. Vizionare placuta!Va doresc sa va fie bine cu voi si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu. Pe curand.