Articole, Resurse Umane

Managementul Unicitatii

O mare parte a valorii unei companii sta in minţile salariaţilor ei. In sufletele lor.

Ştii cum sa creşti aceasta valoare ?

Eşti line manager…ai o echipa pe care o conduci, o fisa de post dezvoltata de tine pentru tine si semnata de ilustrul tău sef (el fiind prea ocupat sa-si piardă timpul cu fisa ta! ), o mulţime de obiective mărete si ambiţioase pentru departament…ai primit harta de competente pentru tine si membrii echipei tale…pagini multe, scrise mărunt, pline de cunoştinţe, abilitaţi si experienţe imaginate de „dezvoltator” …ai primit si proceduri in care ti se spune când sa calci cu stângul si când cu dreptul…. le citeşti întrebându-te daca nu cumva ai nimerit o carte de asamblat roboti…si uite-aşa, având de toate, ti se cer rezultate…Ce faci? Cum ii tratezi pe omuleţii tai ? Cum obţineţi rezultate împreuna?

Te gândeşti sa-i tratezi aşa cum ţie ti-ar plăcea sa fii tratat.. sa fii drept, egal cu toţi , indiferent de cum sunt ei, de diversitatea lor, de aspiraţiile si dorinţele lor…O fi bine, o fi rău ?! Poţi afla pe pielea ta si a lor…

Daca ai răbdare si un minut, citeşte abordarea de mai jos. Poate iţi foloseşte…

Tratează fiecare om in mod diferit. Aşa cum si-ar dori el sa fie tratat, nu cum ti-ar plăcea ţie sa fii tratat. Pentru ca fiecare este unic si percepe lumea prin propriul filtru, interpretând-o diferit. Pentru ca fiecare are alte aşteptări. Si aşteptările tale, mai mult ca sigur, nu se potrivesc cu aşteptările lui. Dăruieşte-i timpul tău pentru a-l cunoaşte. Ai curiozitatea sa îl întrebi ce ii place. Care sânt obiectivele Iui privind jobul, ce urmăreşte sa realizeze in postul deţinut, cum isi doreşte sa evolueze, sa fie ajutat, ce obiective personale are….Descoperă cum ii place sa fie preţuit, care ii este sistemul de valori. Ajuta-l sa se dezvolte si preţuieşte-l ţinând cont de valorile lui, nu de valorile tale.

Descoperă-i talentul! Punctele tari! Nu pierde timp încercând sa-i corectezi defectele. Găsiţi împreuna locul ce-l pune in valoare prin calităţile lui. Dezvolta-i aceste calităţi… Cere-i sa facă, dar lasă-i libertate de acţiune…acorda-i încredere si controlează-l din când in când… aşa se pune in valoare…se dezvolta…descoperă noi cai de rezolvare folosindu-si creativitatea…

O sa fii surprins cat de multe puteţi realiza împreuna…Tratându-l ca pe ceva unic, îl pui in valoare. Aşa cunoaşteţi succesul …Tu si echipa ta…Împreuna.