Articole, Resurse Umane

Stiti sa rezolvati problemele?

LAST UPDATE: 15.11.2021

Voi, dragii mei cititori, sunteti cei mai buni, stiti cum sa rezolvati o problema si nu gresiti niciodata (ei, hai ca exagerez si eu!). Daca mai adaug faptul ca si eu sunt la fel de bun ca voi chiar daca am gresit de multe ori, intelegeti de ce nu vom vorbi despre ce facem noi si de ce vom alege pentru exemplul nostru un Incepator care, inevitabil, face o multime de greseli…de acord?

V-o prezint pe Enira…juniorul nostru care ACUM incurca totul… hahaha… haideti sa ne dezvoltam juniorul ! La treaba!

Enira a primit prin e-mail un task simplu de la line-managerul ei, N-amTimpDeTine. GrabaMareVreauAcum, un manager din companie, ii solicitase lui N-amTimpDeTine sa-i rezolve o problema de recrutare aparuta in departamentul lui….
Plin de avant, juniorul nostru l-a contactat pe GMVA sa-i ceara datele necesare…l-a asigurat ca proiectul lui are prioritate si ca va primi omuletul „cat de repede posibil”…amabil, managerul i-a trimis dupa cateva zile datele…in momentul primirii, Enira a realizat ca mai are nevoie de cateva informatii…a dat iar o fuga la GMVA care, bunavoitor, a inteles-o, furnizandu-i informatiile dupa alte cateva zile…intrucat GMVA trebuia sa mai obtina o aprobare pentru recrutare din partea Directoratului (Enira uitase complet sa-l informeze despre asta ), iata-l din nou pe juniorul nostru in biroul managerului, dupa 10 zile de la primirea taskului.

Pana a indeplinit toate formalitatile impuse de lansarea recrutarii, Enira l-a mai vizitat inca de vreo 4 ori pe manager care, intr-un final i-a spus suparat: „ Ma, voi astia de la HR ar trebui sa va impuscati!”.

Nu cred ca GMVA avea dreptate in ce priveste HRul, dar cu siguranta era indreptatit sa fie suparat.

Neplacut surprins de feedback-ul negativ primit de la GVMA, dupa sapuneala de rigoare administrata Enirei, N-amTimpDeTine a decis ca se impune dezvoltarea juniorului.

Gasiti mai jos amestecul de cuvinte si imagini prin care Enira a inteles cum sa rezolve eficient orice problema.

BONUS: va daruiesc un clip care m-a impresionat profund prin noua perspectiva asupra a ceea ce suntem. Va asigur ca ascultand, investiti timpul, nu-l cheltuiti.