Articole, Resurse Umane

Harti de Competenta, HC

Pentru a fi de succes, o organizatie trebuie sa-si defineasca Orizontul, sa creada-n el, sa-si motiveze angajatii, si impreuna cu cei mai buni, sa deseneze hartile pentru a nu rataci drumul. Da, am spus bine: Hartile !…pe baza lor, Omuletul isi gaseste directia, sensul dezvoltarii si miscarii sale in cadrul companiei…isi stabileste pozitia de Start si drumul catre Competenta … vorbesc acum de Hartile de Competenta!


HC descriu in mod detaliat minimul de competente pe care angajatul trebuie sa il detina pentru a ocupa si performa cu succes pe o anume pozitie, intr-un anume domeniu/segment de activitate din companie.

HC difera de la o organizatie la alta dar, indiferent de forma, includ ca Dimensiuni: Competente Tehnice, Abilitati Soft definite de companie ca abilitati cheie , Competente privind Sanatatea, Securitatea, Mediu, Calitate , Experienta.
Nivelul de cunostinte se defineste pentru fiecare treapta de cariera.

Pe baza HC, angajatul isi autoevalueaza nivelul de cunostinte si abilitati, este evaluat de manager, si impreuna convin nivelul de competenta existent, Planul de dezvoltare si caile / metodele de realizare.
Cam astia-s pasii spre Succes. Spre Competenta.

HC constituie input pentru Fisa Postului si procesul de Evaluare a Performantelor si Dezvoltarea Angajatilor.

Link util : http://www.petroskills.com/page.aspx?id=competencyMaps