Irena Negoita

Credinta croieste drumul

Ne nastem din dorinta disperata…sau nu. Cei ce ne Daruiesc Viata cred in noi din clipa in care stiu de noi, iar din acea clipa Divinitatea ne inzestreaza cu credinta. Nu neaparat in sens religios.
Odata dobandita trebuie sa o cresti, sa o dezvolti, sa o modelezi….E credinta ta, dar nu doar tu esti cel care contribuie la continutul ei.
Credinta ca poti sa faci ceva…..
Credinta este cea care ne croieste drumul. Credem in mama, in tata, in frati, in prieteni, in Oameni….si in animalutul pe care il adoptam. Si cand credem? sau cum se manifesta credinta noastra? Daca pisicuta ta vine si se mangaie de tine, se alinta si vrea sa stea in bratele tale, o crezi? Ce gandesti? Ca vrea sa se culcuseasca spre binele ei, nu?, dar nu crezi ca te place pentru ca te-a ales pe tine?
Credinta te leaga, iti da speranta si putere sa ajungi acolo unde iti doresti.
Credinta vine din rodul fiintei tale. Cu cat vezi ca prin tot ce faci lasi ceva in urma ta si ii bucuri pe cei de langa tine, cu atat creste puterea credintei tale.
Credinta in ceva, in cineva, iti da rod. Simti cum trupul se modeleaza frumos, privirea devine limpede, plina de iubire si sete de lupta, gandul e curat si stie mereu ce vrea….Dumnezeu ne arata mereu ca atunci cand credem ne implinim de iubire si numai asa putem reusi.
Dar tot EL ne arunca pe pamant incercari. Incercarile sunt date sufletului, mintii, iubirii, credintei. Ca si dupa un razboi, unii ies mai putin raniti, altii cu rani mari…care se mai pot vindeca sau nu. Unii raman schiloditi sufleteste si oricat lupta cu ei…nu reusesc. Altii reusesc foarte bine…aceia sunt INVINGATORII. Si ei vor reusi in ce au de facut mai departe pe pamant, asa cum e oranduit de Dumnezeu. Cei care reusesc sunt intotdeauna cei care CRED! DA. Daca asupra ta este revarsata iubirea lui Dumnezeu si a celor de langa tine, daca esti determinat sa CREZI in ceva sau cineva…Daca AI GASIT in ce sau in cine sa crezi si daca VEZI si SIMTI ca ai langa tine pe cei care CRED in TINE, atunci ORICINE devine INVINGATOR.