Articole, Resurse Umane

HR Next Level

FRANCISC

In ‘89 cand am cumparat prima masina, la Revizii l-am cunoscut pe Francisc, un mecanic specializat in motoare clasice. Nici tanar, nici batran. Serios, calm, bun, renumit in ceea ce facea. Cand au aparut motoarele pe injectie la Dacia, alegerea lui Francisc a fost sa se ocupe in continuare de motoarele clasice, sa nu participe la cursurile de dezvoltare oferite de service-ul in care lucra. Asta ne-a despartit. L-am intalnit peste ani. Nefericit. Avea slujba. Putini clienti. A recunoscut ca alegerea l-a condus spre o cadere-n gol care i-a sters Urmele inca din timpul vietii. S-a trezit un om fara Urme.

HR.

Prin www.rauflorin.ro am patruns in vietile oamenilor de HR din organizatii. Apartinand la randul meu unor organizatii, ii inteleg altfel. Mai bine.

Ma nedumereste slaba dorinta de Dezvoltare. Senzatia ca HR-ul e perceput ca o relatie de scurta durata, consumata in graba pe-un pat organizational fara asternut. Relatie fara Trairi, Dorinte, Aspiratii. Senzatia ca exista doar dimensiunea de Administrare care ocupa integral Vietile si Timpul. Ca oamenii ajung sa se piarda in HR in loc sa il descopere. Senzatia ca exista multi oameni ca Franscisc in HR.

HR NEXT LEVEL

Nu spun asta sa supar. Intreb daca nu se simte dorinta unui nou nivel in HR. Acel HR Next Level. Daca nu cumva trebuie invatat din realitatea lui Francisc. Daca Nu-stiu-ca-nu-stiu sau Traiasca Admin-ul! nu aduc decat o falsa liniste si siguranta.

Multe din organizatiile cu cultura organizationala primitiva vor fi silite de Realitate sa evolueze. Si-atunci vor cauta specialisti HR Next Level. Ce veti fi atunci?

Stiu ca posibilitatea de invatare incepe abia de la Stiu-ca-nu-stiu. Si mai stiu ca suntem responsabili de alegerile noastre. Dar si de lipsa noastra de alegeri.

Ca semn de prietenie va ofer desenul de mai jos. Si, ca Pas Urmator, in curand, impreuna cu alti specialisti din organizatii, o sansa la dezvoltare prin www.hrtraining.ro