Articole, Resurse Umane

Recrutare si Selectie – Formular de Interviu

Dragilor, intrucat in topul articolelor citite de voi se afla articolele despre Recrutarea si Selectia Personalului, m-am gandit ca ar fi util sa va prezint o idee despre cum ar putea arata un Formular de Interviu.
Sigur ca firma la care lucrati are dezvoltat propriul formular, dar va propun ceva mai nonconformist, cu scopul declarat de a transforma interviul intr-un eveniment, atat pentru persoana intervievata cat si pentru intervievatorii tehnici si HR.
Poate o sa spuneti “Uite ce culori aiurea a ales Florin! Cum sa le propun managerilor asa ceva ? Or sa spuna ca noi, astia de la HR suntem dusi cu capul!” . S-ar putea sa aveti dreptate. Dar culorile si continutul formularului pot genera o schimbare in abordarea Interviului.

Si-apoi daca noi, cei de la HR nu suntem un pic dusi cu capul, ce Dumnezeu mai cautam acolo?! O sa va spun in curand cum cred eu ca ar trebui sa arate omul de HR – completare la Decalogul Omului de Resurse Umane. Dar toate la timpul lor.

Mai jos, gasiti amestecul de imagini si cuvinte pentru Formularul de Interviu. Va spun atat: definiti profilul pozitiei vacante impreuna cu managerii din firma in care lucrati, pentru a obtine Sablonul prin care sa priviti candidatii. Suprapuneti cele doua imagini: Evaluat / Definit. Asa deveniti impartiali, eliminati subiectivismul si va dati sansa de a descoperi si aduce in companie cei mai buni candidati.

Pentru ca sunt in vacanta, departe de laptop si de nebunia de zi cu zi, va propun un bonus care sa va aduca zambetul pe buze:

Va doresc sa va fie bine cu voi si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu! Pe curand.