Articole, Resurse Umane

Cererea de Recrutare: necesitate sau moft?

Bazat pe cerinte clare si bine condus, procesul de Recrutare si Selectie a Personalului (RSP) asigura succesul organizatiei, aducand Omul Potrivit la Locul Potrivit in Timpul potrivit.

Claritatea cerintelor poate fi obtinuta prin reglementarea corespunzatoare a procesului de catre departamentul Resurse Umane. Reglementarea permite partilor sa-si inteleaga responsabilitatile si rolul (nu uitati ca reglementarea este necesara dar nu si suficienta! HR2Managers: dialogul cu managerii )

In urma trainingurilor interne, managerii organizatiei pot realiza ca aducerea omului potrivit in timpul potrivit este un proces important, de durata, ce presupune responsabilitate si eforturi conjugate din partea lor si a departamentului RU.

Ca parte a reglementarii, Cererea de Recrutare trebuie utilizata de manageri pentru initierea procesului RSP, ei fiind 100% responsabili de parcurgerea acestei faze – vedeti faza de initiere a Fluxului RSP prezentata mai jos (pentru privirea de ansamblu asupra RSP accesati Recrutarea si selectia personalului )

recrutare1


Am vazut momentul in care se impune utilizarea Cererii de Recrutare. Va prezint mai jos un template din care puteti intelege importanta acestei Cereri si influenta ei asupra calitatii procesului RSP.

Cu speranta ca veti folosi aceste informatii pentru a genera Schimbare in organizatiile Dvs., va multumesc ca ati ajuns aici si va doresc succes.