Articole, Resurse Umane

Feedback dupa interviu: Scrisoarea de multumire

Desi nu este inca foarte raspandita la noi, va recomand sa utilizati Scrisoarea de multumire dupa Interviu.
Sunteti tanar absolvent sau pur si simplu cautati un job.
Ati aplicat la mai multe firme si una chiar a fost interesata de Cv-ul si scrisoarea dvs de intentie. Ati participat la interviu si asteptati cu nerabdare rezultatul. Recruterul v-a informat ca in maxim „x” zile veti primi un raspuns. Sperati sa fie unul pozitiv. Rememorand momentele, realizati ca ati fi putut da mai mult, ca nu ati pus in valoare toate elementele care v-ar fi avantajat.
Cam asta ar fi contextul.

Ca semn de politete, va recomand sa trimiteti intervievatorilor o scrisoare in care sa multumiti pentru oportunitatea oferita. Formulati-o cat mai clar si concis pentru a sublinia profesionalismul. Scoateti in evidenta abilitatile de comunicare, reconfirmati interesul pentru pozitia respectiva si, daca este cazul, faceti cunoscute punctele forte omise in timpul interviului.

Este recomandat sa va exprimati aprecierea fata de echipa de interviu in care se regaseste si viitorul line-manager, mai ales ca acest lucru nu va rapeste mult timp. Drept cale de comunicare, utilizati adresa de e-mail a specialistului Resurse Umane responsabil de recrutarea pozitiei pe care ati aplicat.

In mod cert scrisoarea va influenta alegerea, oferindu-va un avantaj in fata celorlalti candidati la fel de buni ca dvs, dar care nu s-au gandit sa utilizeze acest instrument simplu de feedback. Impresia conteaza! Succes.