Articole, Resurse Umane

Feedback dupa interviu: Scrisoarea de multumire

Desi nu este inca foarte raspandita la noi, va recomand sa utilizati Scrisoarea de multumire dupa Interviu.

Sunteti tanar absolvent sau pur si simplu cautati un job.
Ati aplicat la mai multe firme si una chiar a fost interesata de CV-ul si Scrisoarea dvs de Intentie. Ati participat la interviu si asteptati cu nerabdare rezultatul. Recruterul v-a informat ca in maxim „x” zile veti primi un raspuns. Sperati sa fie unul pozitiv. Rememorand momentele, realizati ca ati fi putut da mai mult, ca nu ati pus in valoare chiar toate elementele care v-ar fi avantajat. Cam asta ar fi contextul.

Ca semn de politete, va recomand sa trimiteti intervievatorilor o scrisoare in care sa multumiti pentru oportunitatea oferita. Formulati-o cat mai clar si concis pentru a sublinia profesionalismul. Scoateti in evidenta abilitatile de comunicare, reconfirmati interesul dvs. pentru pozitia respectiva si, daca este cazul, faceti cunoscute punctele forte omise in timpul interviului.

Este recomandat sa va exprimati aprecierea fata de echipa de interviu in care se regaseste si viitorul line-manager, mai ales ca acest lucru nu va rapeste mult timp. Drept cale de comunicare, utilizati adresa de e-mail a specialistului Resurse Umane responsabil de recrutarea pozitiei pe care ati aplicat.

In mod cert scrisoarea de multumire va influenta alegerea, oferindu-va un avantaj in fata celorlalti candidati la fel de buni ca dvs, dar care nu s-au gandit sa utilizeze acest instrument simplu de feedback. Impresia conteaza! Succes!


Consultati si Articolele Conexe din partea stanga sus a ferestrei!

Doriti o schimbare de job dar nu ati reusit inca?
Pregatiti-va cu Testele noastre de Selectie oferite gratuit (click!)
Iata cateva shortcut-uri care de asemenea va pot ajuta:
FIRME DE RECRUTARE /// MUNCA IN DOMENIUL MARITIM /// COR 2022 /// PRESTATORUL CASNIC /// RNCIS – Registrul National al Calificarilor din Invatamanul Superior /// RNCP – Registrul National al Calificarilor Profesionale din Romania /// RNPP – Registrul National al Programelor Postuniversitare /// Lista Standardelor Ocupationale 2022