Formular de Exit interviu

LAST UPDATE:15.08.2018

In primul articol despre Exit interviu am prezentat aspectele teoretice ale acestui subiect.
Acum va propun un Formular de Exit Interviu.

Privit ca instrument de management si aplicat corespunzator, Exit interviul conduce la dezvoltarea organizatiei, cresterea gradului de satisfactie al angajatilor, diminuarea fluctuatiei de personal, reducerea costurilor.

Intervievarea se face de catre seful serviciului Resurse Umane.
Trimestrial, acesta prelucreaza informatiile sub forma unei diagrame cauza-efect, identifica solutii impreuna cu line managerii si le prezinta top managementului pentru analiza, implementare si alocare de resurse.

Este absolut necesara monitorizarea implementarii si rezultatelor obtinute.

In cazuri deosebite, pentru a genera rapid reactia de schimbare, analiza se va face punctual, intre analizele trimestriale.
Consider util ca Formularul de Exit Interviu sa fie insotit de Notificarea de demisie a salariatului /plecare prin acordul partilor.

Gasiti mai jos:

 • Model de Formular de Exit Interviu;
 • O Notificare (reala) de Demisie care ar putea tine loc de Exit Interviu;
 • Un Exit Interviu (real) construit pe Notificarea de Demisie prezentata anterior

 • Nu uitati: Exit interviul devine pierdere de timp daca nu fructificati informatiile obtinute!

  cerere de demisie

  Exit Interviu template

  Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Formular de Exit interviu.

  4 Comentarii la Formular de Exit interviu

  1. Georgiana Campanu

   Buna seara,
   Am dat peste acest blog astazi si consider ca a venit la fix..sunt intr-o perioada destul de neplacuta..mi-au plecat 2 colegi de departament ( lucrez ca si specialist resurse umane) si este posibil sa plece si managerul HR..nu stiu ce se va intampla in acest departament dar imi doresc sa fie totul bine, intru-un final.
   Felicitari din suflet pentru acest blog care , pe langa faptul ca e util, imi face o deosebita placere sa-l citesc.
   O seara buna!

   • Florin

    @dra. Georgiana,
    Bun venit! Ma bucur ca ati ajuns pe acest site.
    Priviti perioada grea prin care treceti la job ca pe o Provocare generatoare de Oportunitati. Schimband abordarea, lucrurile se vor aseza si implini altfel. Si, cu siguranta, tot Binele vi se va datora…Va mai astept.

  2. Florin

   @Cris,
   Nu detin Adevarul sau vreo Solutie Miraculoasa…dar cand ma lovesc de o realitate care nu-mi place, incerc sa o schimb…asta propun eu aici managerilor si oamenilor de HR…sa faca ceva..si asta este un Instrument care te poate ajuta sa faci ceva pentru a schimba o realitate care doare in foarte multe organizatii.
   Formularul are la baza 24 de ani de experienta si 48 de ani de viata…poate e ceva de capul lui..poate nu. Astept sa ma felicite sau sa ma injure cei care vor avea curiozitatea si curajul sa-l folosesca. E gratis.

  3. Cristina

   Florin,
   Ti-am citit articolul in dailybusiness si am citit, bineinteles, comentariile, in care se simte frustrarea si dezamagirea fata de angajator/patron. Este o realitate pe care nu o neg. Dar din senin nu se va schimba nimic. Formularul propus de tine poate fi adaptat in functie de marimea organizatiei, de forma de proprietate(stat/privat), iar informatiile obtinute pot fi folosite pentru construirea/pastrarea unei afaceri de succes, motiv pentru care trebuie sa le faci oamenilor munca interesanta/bine platita. Exact in aceasta ordine. Si atunci trebuie sa afli de ce iti pleaca oamenii..sa afli care le sunt motivele, sa le analizezi si sa fructifici informatiile pentru viitor. Asta cred.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.