Ganduri

Viata si Zona de Confort

De la Nastere pana la Marea trecere, Viata este o continua deplasare intre Zone de Confort.

Definita ca” loc” in care te simti in siguranta, bine cu tine insuti, cu cei din jur si cu ce faci, buna prietena cu Obisnuinta, Comoditatea, Stabilitatea dar si cu Stagnarea, Zona de confort este un spatiu de viata benefic pentru o perioada limitata de timp. Este locul in care alegem sa traim o anumita perioada. De fapt nu este un „loc”, ci mai degraba o combinatie de locuri – actiuni – stari – trairi.


Numarul Zonelor de Confort prin care alegem sa trecem si distanta de timp dintre doua zone, depind de Dorinta si Puterea noastra de Schimbare si Dezvoltare si de Acceptarea Perioadei de Disconfort presupusa de fiecare trecere.


Priviti pentru cateva secunde desenul urmator:


Am afirmat ca Zona de Confort este un spatiu benefic doar pentru o perioada limitata de timp. De ce?


Imaginati-va ca sunteti de 2 ani in acelasi loc de munca. Ati depus mult efort si asta v-a adus recunoasterea line managerului, membrilor echipei, clientilor interni si externi. Cunoasteti detaliile de finete ale jobului, ati devenit indispensabil, va simtiti relaxat, apreciat si cu banii…Ok.

Recent, in cadrul firmei a aparut oportunitatea unei promovari. Pozitia este tentanta, considerati ca vi se potriveste si ati dori sa aplicati, DAR…ei, acest DAR aduce cu sine mari framantari…si explica de ce nu e bine sa zabovesti prea mult intr-o zona de confort.


Incepe lupta argumentelor:


DAR…noul loc ar presupune sa o iau de la capat, sa schimb mediul, colegii, line-managerul, sa invat lucruri noi, sa investesc mult timp si efort pentru a castiga recunoasterea in noul colectiv… in acelasi timp ar inseamna sa ma dezvolt si sa construiesc o noua Zona de Confort pe un palier superior.

DAR…E bine sa dau vrabia din mana pe cioara de pe gard? Sa dau confortul, siguranta si linistea pe disconfort, nesiguranta si neliniste pentru o perioada ? De ce as renunta la ceva ce inca merge? Daca nu o sa fac fata pe noua pozitie?

DAR…aici nu mai exista provocari care sa ma stimuleze. Nu mai pot invata mare lucru, simt ca ma plafonez si ca o sa pierd tot ce ma bucura acum…daca mai raman o sa fie si mai greu sa ma desprind de Zona asta de Confort…daca pe viitor n- o sa mai am sansa unei asemenea oportunitati ?


Cam multa Indoiala, nu?

Proiectati-va viitorul pe ambele variante de decizie si alegeti-o pe cea care vi se potriveste cel mai bine. De regula pasul inainte catre Zona Superioara de Confort, este unul castigator. Nu uitati ca sunteti ceea ce alegeti sa fiti!


Va doresc sa va fie bine cu voi si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu. Pe curand.