Articole, Resurse Umane

Cea mai mare Realizare

CMMRLAST UPDATE: 23.07.2017

Am avut norocul, prin natura jobului, sa vorbesc cu multi Oameni…sa patrund in lumea lor, atat cat fiecare a fost dispus sa ma lase…i-am rugat sa-si defineasca cea mai mare Realizarea a vietii lor, fara sa precizez domeniul… oferind Libertatea Alegerii, primeam la randul meu Reactia Lor Instinctiva si Spontaneitatea Raspunsurilor…in marea majoritate a cazurilor, Realizarea apartinea domeniului Profesional…rar, celui Familial…si foarte rar, al Bunastarii Materiale Dobandite prin cine stie ce Minune.

Prioritizarea Realizarilor in cele trei domenii, reflecta Ordinea Valorilor si Crezurilor Oamenilor pe care am avut sansa sa-i intalnesc…Slujba a luat-o de ceva ani buni inaintea Familiei…Dorinta de Cariera a invins Bucuria Crearii Mogaldetei de Copil ca amestec de Tine cu Omul Iubit de langa tine…
O fi bine, o fi rau ?… cine stie ! Fiecare afla la randul lui, mai devreme sau mai tarziu…

Am intalnit multi Oameni dedicati Profesiei…in plina glorie…am lucrat cu ei…am fost impresionat de Pasiunea lor…de Bucuria pe care o gaseau in Daruirea Timpului Lor, Companiei…i-am intalnit si mai tarziu cand, dintr-un motiv sau altul se retrasesera….regretau Momente Pierdute precum Primul Pas si Cuvant Rostit al Copilului, imaginea Guritei celui Mic lipita de Sanul Fiintei Iubite, Zambetul daruit la trezire, Intinderea ca semn de-ntampinare a Noii Zile deschisa in fata lui de Om in Devenire…Altii, regretau ca nu-si facusera timp pentru a avea un Copil. Aproape toti descoperisera spre sfarsit ca Cel Mai Important Lucru din Vata e Familia. Si cel mai greu de dus, am inteles c-ar fi Lipsa de Amintiri cu Familia Lor.

Am intalnit si oameni ce defineau Realizarea Profesionala ca Raul Necesar Implinirii Familiale. Oameni ce petrecusera toate momentele importante impreuna cu Familia, strangand Amintiri ca pe un Bun de Pret cu care se mandreau.

Reteta nu exista….e importat sa-ti definesti Valorile… sa Crezi in Ele… sa nu te temi sa le redefinesti atunci cand simti ca trebuie sa faci asta.

Va ofer mai jos un interviu cu Nigel Marsh despre Echilibrul Viata personala – Munca, aspect mult prea important pentru a fi lasat in mainile angajatorului Dvs.

Va doresc sa va fie bine cu Dvs. si cu cei pe care-I aveti alaturi in MarelePrezent Continuu.