Ganduri

Risipa de Viata si Marketing

Iubesc padurea…cu copacii ei care ne dau atata Liniste, Aer, Mult Aer, Racoare…in definitiv Viata, fara a cere nimic in schimb.

Ma doare sufletul pentru fiecare copac transformat in hartie… imi pare rau ca noi, oamenii, nu intelegem cat rau facem acestor Prieteni…ii taiem si de cele mai multe ori nu punem nimic in loc…radem paduri intregi, si culmea, ne plangem de schimbarile climatice care ne afecteaza…suntem de neinteles cand vine vorba de Castig.

”Duca-se naibii planeta, eu sunt responsabil de distrugerea ei, dar nu-mi pasa atat timp cat distrugerea asta imi aduce venit pentru o amarata de masina, palate, bijuterii, obiecte de arta, si cine stie ce Nimicuri imi mai doreste sufletul…nu-mi pasa de viitorul Copiilor mei…stiu ca sunt netrebnic, dar nu ma pot abtine…”

O sa spuneti ca titlul nu are nicio legatura cu continutul…iat-o: adeseori gasesc in posta fel de fel de pliante, care de care mai mari, mai bogate, mai colorate, prin care marile magazine incearca sa-si promoveze produsele cu „preturi bomba” (urata asociere de cuvinte!) …zeci de exemplare zac in scari de bloc, pe strada, sfarsind aruncate fara a se uita nimeni pe ele.


Zilele astea am gasit in cutia postala 12 pagini format A3 de la un supermarket …am luat pliantul, l-am frunzarit 3 minute si m-am gandit cata risipa de hartie, efort si bani face aceasta firma pentru un efect zero asupra asupra vanzarilor si promovarii produselor ei…pentru ca pe mine, acum, nu ma intereseaza produsele oferite…si gandurile astea m-au revoltat ca sacrificam copacii in numele unui marketing fara efect.


Domnilor de la Marketing, oare nu ar fi mai simplu si eficient sa reganditi strategia promovarii produselor si serviciilor pe care ni le oferiti ? De ce nu stopati risipa asta de hartie pentru a o inlocui cu posibilitatea abonarii la un Newsletter ? Adresandu-va populatiei din orasele mari-conectata in buna parte la internet – ati economisi bani, ati oferi informatii doar unui grup tinta realmente interesat de oferta dvs si, in plus, ati salva hectare de padure pe care acum le risipiti in numele unei cauze fara efect.Va doresc sa va fie bine cu voi si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu. Pe curand.