Ganduri

Gust de Speranta

Septembrie. Sediul firmei . Dimineata, devreme…. Ma indrept spre automatul de cafea, zambind la ziua ce se asterne-n fata.

Langa automatul desfacut, un adult si un copil de 10-11 ani, tata si fiu, lucreaza impreuna. Pregatesc esentele si verifica circuitele. Sunt bine organizati, coordonandu-se perfect in actiuni. Fata celui mic exprima Pasiune si Responsabilitate. Mandria de a sti sa faca ceva bine. De a-si ajuta tatal in afacerea familiei.
Privesc cu placere aceasta secventa de viata. Astept cuminte sa termine ce au de facut. Imi trece prin gand ca este vacanta si colegii copilului dorm inca la ora asta. Este reconfortant sa vezi doua generatii unite intr-o actiune ce presupune Transmitere de cunostinte, Incredere in celalalt , Responsabilitate. Exemplul personal da roade. Nu Propavaduiala. Asist la o Renastere…

Au terminat. Copilul verifica starea de functionare si, politicos, imi spune: aparatul este pregatit, puteti comanda. Ii multumesc.

In timp ce automatul imi pregateste cuminte ceaiul, ii privesc indepartandu-se spre alt etaj. Sunt veseli. Si ziua devine mai frumoasa. Si ceaiul mai bun. Cu gust de speranta.