DRU


3 Comentarii la DRU

 1. Artemiza Buculeu

  Da, aşa ar trebui sa fie, dacă se recunoaşte faptul că resursa umană este cea mai importantă resursă din cadrul unei organizaţii. Sintagma „Omul potrivit la locul şi timpul potrivit” se aplică de către manageri, nu de către specialiştii RU… şi pe cu totul alte criterii decât cele definite în literatura de specialitate. Din păcate, în instituţiile de stat, chiar specialiştii RU sunt înlocuiţi cu persoane agreeate, tocmai ca să nu incomodeze cu „ştiinţa ” lor…

  • Florin

   @Artemiza,
   Pesimismul este indus de cultura organizationala primitiva existenta in multe organizatii romanesti.
   In institutille de stat, politizarea are ca unic scop „recompensarea” nulitatilor. Cu cat sunt mai prosti si mai fideli omenilor politici, cu atat primesc functii si bonusuri mai mari.
   Din fericire exista viata si dincolo de institutiile de stat. Si, in multe din aceste locuri, oamenii obtin rezultate si performanta, iar HR-ul chiar face HR.
   Totul depinde doar de alegerile noastre. Si, intr-o viata, avem sansa sa facem multe alegeri.
   Ca sa depasiti momentul, analizati urmatoarea afirmatie:
   „HR-ul trebuie sa dezvolte instrumente simple si eficiente pentru manageri si angajati, sa asigure instruirea necesara pentru aplicare, sa monitorizeze rezultatele prin KPI adecvati si, sa acorde, la cerere, suportul necesar. Atat. Restul este responsabilitatea managerilor si angajatilor.”
   Adevarat sau Fals?

 2. gabi iftimescu

  interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.