Management in cunostinta de cauza, MCC

Managementul este arta de a obtine performanta valorificand eficient resurse. Considerand ca exista performanta pozitiva si negativa, voi defini MCC drept managementul ce conduce catre performanta pozitiva.

Performanta are radacinile in Cultura organizationala a companiei, in modul in care aceasta defineste si sustine Valorile, Competentele cheie si Interactiunile dintre aceste competente in drumul catre Rezultatul Dorit.


Performanta este rezultatul alegerilor managerilor si angajatilor, si depinde de modul in care top managementul asigura Libertatea acestor alegeri. Fiind direct proportionala cu Libertatea de decizie / actiune catre Rezultat si cantitatea de Materie Cenusie stimulata si utilizata din totalul cantitatii disponibila in organizatie, Performanta este dependenta de MCC.


MCC preda responsabilitatea fiecarui membru al comunitatii. Il face sa se simta important indiferent de pozitie, pentru ca stie ca Excelenta este necesara la fiecare nivel din ierarhie – de la intretinerea curateniei pana la top management. Il stimuleaza si ii spune: TU esti esential pentru noi! Vrem sa-ti cunoastem ideile, preocuparile, vrem sa participi impreuna cu noi la dezvoltarea ta, a organizatiei si a businessului! Ne intereseaza ce simti, cum simti, cand simti, ce iti doresti sa facem pentru tine, ce intelegi tu sa faci pentru noi.

Fiind predat astfel, prinde. Pentru ca oamenii nu sunt prosti. Stiu ca alinierea intereselor e benefica ambelor parti. Stiu ca sinergia gandurilor, trairilor si faptelor puse la un loc, ii propulseaza inainte. Si mai stiu ca incompetenta este mult mai scumpa decat competenta.


MCC este opusul Managementului Indiferentei, MI.


MI este managementul ce conduce catre performanta negativa. Neavand incredere in angajati, managerii se considera datori sa gandeasca pentru ei. Este managementul modelelor imprumutate si aplicate fara adaptare la realitatea specifica organizatiei. Este managementul fara rost, sau Nonmanagementul.


Efectul direct al MI este Miscarea in Cerc care, oricata viteza ar imprima unui punct, dupa parcurgerea celor 360 de grade, conduce invariabil in punctul din care ai plecat. Daca iti place viteza fara rost doar cu efect de ameteala, MI poate fi solutia! TU alegi!

Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Management in cunostinta de cauza, MCC.

5 Comentarii la Management in cunostinta de cauza, MCC

 1. Mihai

  Nu rade nimeni in departament,este o tacere grea…:-(

 2. Irena

  La multi ani! Tuturor celor ce scriu pe acest site si pentru cei ce-l viziteaza!
  Prima dorinta sigur s-a implinit, iar a doua….hm…sunt optimista sau cel putin vreau sa incep anul cu optimism. Mai, eu te vad ACOLO si cu oameni ca tine, Bunul Dumnezeu o sa faca sa fie asa cum iti doresti!
  Sa fii sanatos si sa te bucuri de tot ce traiesti alaturi de cei dragi! Si iti urez la fel ca BB in finalul mesajului sau, ca mare dreptate are!

 3. Florin

  @Bebe
  La multi Ani! Toate cele bune tie si celor dragi tie!
  Da, cred ca a doua dorinta este motiv de viata lunga…hahaha! …mi-as putea da o sansa renuntand la dependenta de organizatie… poate discutam la o cana de vin fiert despre optimismul meu si pesimismul sufletelor ratacite in meandrele concretului.

 4. Nemes Constantin

  Ai avut doua ultime dorinte ( pentru sfarsit de an, fireste, nu pentru sfarsit…)foarte interesante: una pe care doar vointa ta o poate realiza si una pe care nici Bunul Dumnezeu n-o poate implini !
  Probabil ca a doua este motiv de viata lunga pentru tine !
  Oricum, si eu iti urez ” La multi ani !” si multe bucurii alaturi de cei dragi tie ! In noul an sa fii sanatos si sa bucuri cu optimismul tau sufletele ratacite in meandrele concretului !
  BB

 5. Florin

  Va propun ca in ultimile secunde ale acestui an sa va ganditi la doua dorinte pentru 2010. Lasati-le sa va patrunda odata cu primele picaturi de sampanie sorbite cu gandul la cei dragi. Apoi, luptati tot anul pentru ele.
  Eu imi doresc sa raman o Minune pentru Fiinta care ma percepe asa, si sa traiesc clipa in care numarul de rasete zilnice pe departament si nivelul de buna dispozitie al angajatilor sa fie considerate Valori in compania pentru care lucrez.
  La Multi Ani si un An Nou Bun si Bland cu fiecare dintre voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.