Domenii de Competenta

Articol postat in Experienta. Adresa articol Domenii de Competenta.

6 Comentarii la Domenii de Competenta

 1. ada militaru

  pasii pe care trebuie sa-i fac pentru organizarea unui examen de promovare? unitate bugetara si apartinem de ministerul tineretului si sportului? am emis decizie semnata de conducatorul unitastii prin care se aproba procedura de organizare examen . apoi?

  • Florin

   @Ada,
   Daca ati aprobat procedura de organizare a examenului, trebuie sa actionati conform procedurii, nu?
   Cred ca nu inteleg intrebarea dvs. Puteti fi mai explicita, va rog?

 2. Angela

  Buna ziua.

  As dori sa va intreb care sunt posibilitatile tatalui meu sa obtina un atestat in meseria de mecanic sau lacatus mecanic.
  A urmat liceul de mecanica, are diploma de bacalaureat, insa la meserie scrie „prelucrator prin aschiere”. El lucreaza din 1980 ca lacatus mecanic (are cartea de munca care atesta acest lucru).
  Exista o posibilitate prin care, pe baza experientei sa sustina doar un examen pentru eliberarea atestatului de lacatus mecanic sau este necesar sa urmeze un curs de specializare?

  Multumesc anticipat!
  Angela

  • Florin

   @Angela,
   Tatal dvs. nu trebuie sa sustina niciun examen pentru a fi recunoscut ca Lacatus mecanic.
   Absolvirea liceului cu diploma de Prelucrator prin aschiere si perioada lucrata incepand cu 1980 ca Lacatus mecanic (inscrisa in Carnetul de munca), conduc la recunoasterea neconditionata a calificarii de Lacatus mecanic

 3. barbolovici florin

  Sanatate!! Numele meu este Florin si asi dori sa-mi spuneti daca este posibil sa practic in privat un serviciu de audit in vanatoare!! Si in ce conditii!! Am specializarea inginer silvic, si momentan lucrez la stat in inspectii silvice!!!

  Multumesc din suflet,
  Florin Barbolovici

  • Florin

   @Florin,
   Nu sunt specialist in domeniul silvic sa inteleg la ce fel de audit in vanatoare va referiti. Am cautat sa identific cursuri de auditare specifica in acest domeniu potrivit standardelor ISO si nu am gasit. In acelasi timp am vazut ca in cadrul Inspectoratelor teritoriale de Regim Silvic si de Vanatoare exista un compartiment ” Audit” care, probabil, face Auditare potrivit ISO 9001 (managementul calitatii) si 14001 (managementul mediului) sau auditare interna pe diverse domenii potrivit reglementarilor interne specifice .

   Plecand de la existenta acestui departament, probabil ca pe piata de servicii din domeniul silvic si de vanatoare exista cerinta de auditare specifica, pe care dvs. sa o puteti fructifica prin infiintarea unei firme.

   Ce cred eu ca ar trebui sa faceti:
   1. clarificati-va ideile privind tipurile de servicii pe care ati putea sa le oferiti;
   2. stabiliti care sunt potentialii beneficiari si cerinta lor de servicii;
   3. vedeti ce acreditari specifice sunt necesare si cum le puteti obtine;
   4. calculati cat de rentabil este sa faceti acest lucru.

   Cam asta imi vine in minte acum. Imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult. Va doresc succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.