Formular Evaluare Performanta si Dezvoltare Salariat

In primul articol despre Evaluarea Performantei si Dezvoltarea Salariatilor, defineam Performanta ca fiind obtinere de Rezultate in conditii de Calitate si incadrare in Costuri, cu respectarea Termenelor negociate, desfasurand o activitate ce iti permite sa fii Tu insuti, sa te Dezvolti, sa Comunici si sa Lucrezi eficient impreuna cu Echipa din care faci parte, sa intalnesti Satisfactia si Multumirea de sine.

Tot acolo, mentionam ca acest instrument de management ofera posibilitatea alinierii obiectivelor individuale ale angajatului cu obiectivele organizatiei, corelarea strategiilor functionale ale compartimentelor, dezvoltarea organizationala si motivarea (sau demotivarea) salariatilor. Ofera doar posibilitatea, restul depinzand de ce doreste efectiv organizatia respectiva.

Ca pas firesc, va propun acum un model de Formular de Evaluare Performanta si Dezvoltare Salariat. Luand ce este bun din el, ce vi se potriveste, puteti dezvolta propriul formular – in cazul in care nu aveti deja unul – sau il puteti imbunatati pe cel existent, daca vi se pare util sa faceti acest lucru.

Pentru o mai buna intelegere a formularului, recomand citirea integrala a articolului de Evaluare – il puteti accesa din sectiunea “Articole Conexe”.NOTA: Cu linkul de mai jos, puteti accesa si forma ACTUALIZATA (August 2011) a acestui Formular:Va doresc sa va fie bine cu Dvs. si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu. Pe curand.

Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Formular Evaluare Performanta si Dezvoltare Salariat.

6 Comentarii la Formular Evaluare Performanta si Dezvoltare Salariat

 1. camelia

  multumesc pentru raspuns si pentru articolele pe care le postati.am gasit aici multe informatii utile si interesante.

 2. Florin

  Dra.Camelia,

  De regula, procesul de evaluare a performantei se axeaza pe obiective SMART si competente soft. Tot ca regula, evaluarea si dezvoltarea competentelor tehnice fac obiectul procesului de Managementul al Competentei (http://www.rauflorin.ro/managementul-competentei/ , http://www.rauflorin.ro/harti-de-competenta-hc/ )

  Se pot include si competentele tehnice, dar procesul de evaluare al performantei s-ar complica prea mult, ar deveni greoi si ineficient. Totusi, optiunea difera de la organizatie la organizatie…

 3. amza elena

  V-as ruga sa-mi trimiteti si mie un formular pentru evaluarea salariatilor – nurse, infirmiere,asistente medicale, medici, salariati resurse-umane, paznic, etc, deoarece nu am reusit sa-l descarc pe cel postat pe site-ul dvs.
  Va multumesc anticipat !

  • Florin

   Stimata dra. Elena,

   Formularul propus pe site are un caracter orientativ si poate fi folosit la dezvoltarea unui formular specific organizatiei Dvs. In conditiile in care doriti sa va dezvoltati abilitatea de a proiecta, implementa si utiliza un formular de Evaluare a Performantei care sa permita organizatiei Dvs. transformarea performantei in scor, va invit sa participati la un training ce include aceasta tema. Detalii pe http://www.traininguri.ro/ro/manager-resurse-umane/

   • camelia

    intr-un astfel de formular daca ne intereseaza atat dezvoltarea competentelor comportamentale cat si a celor tehnice cum procedam? unde le includem pe cele tehnice? se poate urmari pe o anumita perioada atat dezvoltarea unora, cat si a celorlalte?

 4. Florin

  Dragilor,
  Poate la prima vedere pare complicat. Nu este. Cautati sa intelegeti principiul si aplicati-l cu buna credinta si incredere. Instruiti-va salariatii si line-managerii iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Asa aflati unde sunteti si ce aveti de facut. Succes!

Feedback

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *