Articole, Resurse Umane

Evaluarea Performantelor si Catalogul de Training

Pentru a intelege avantajele elaborarii Catalogului de Training la care sa aiba acces fiecare angajat al organizatiei care isi seteaza propunerile de performanta, va propun o scurta reamintire a pasilor procesului de Evaluare a Performantelor (Evaluarea Performantei si Dezvoltarea Angajatilor )…

…si un scurt extras al obligatiilor Departamentului RU in faza de initiere a procesului
(Evaluarea-performantei: grafic de Timp si Actiuni )

Rezumand etapa de planificare a performantei, ca prim pas, angajatul:

 • isi schiteaza obiectivele SMART aliniate cu obiectivele departamentului si Fisa postului;
 • isi evalueaza nivelul de dezvoltare al Competentelor Cheie pe scala organizatiei;
 • isi alege pentru dezvoltare 2-3 Competente Cheie cu pondere mare de importanta, evaluate sub Mediu;
 • isi intocmeste Programul de Dezvoltare alegand modalitatile de dezvoltare a acestor Competente Cheie…
 • Ei, in acest moment apare NECESITATEA Catalogului de Training…

  Presupunand ca departamentul RU nu ar oferi acest catalog, angajatul va cauta pe Internet traininguri de dezvoltare a acestor abilitati. Cu siguranta va gasi oferte tentante, dar sansa de a primi un training customizat pe nevoile specifice este foarte redusa.

  Extinzand judecata asupra celorlalti salariati, fiecare ar alege cate ceva, ajungandu-se la un moment-dat ca pentru dezvoltarea aceleiasi competente sa se lucreze cu firme diferite, care au intelegeri si abordari diferite, lucru pagubos pentru individ si organizatie. Dar daca organizatia are bani de aruncat, poate alege aceasta varianta.

  Acum imaginati-va ca departamentul RU (care a dezvoltat Competentele Cheie si scala dupa care sunt evaluati toti angajatii organizatiei ) solicita pe piata de training programe de dezvoltare a acestor competente.

  Evident, va primi propuneri CUSTOMIZATE pe nevoile specifice ale organizatiei, va beneficia de KNOW HOW-ul firmelor de training, va putea ALEGE si va putea NEGOCIA un pret favorabil, oferind tuturor angajatilor o modalitate unitara de dezvoltare a Competentelor Cheie.

  Indiferent cat de mare sau de mica este organizatia dvs., intocmiti anual Catalogul de Training care sa acopere toate Competentele Cheie ale organizatiei si puneti-l la dispozitia fiecarui angajat.
  Astfel angajatii isi vor putea alege traininguri customizate nevoilor organizatiei, perioadele de inscriere, iar dvs veti fi siguri de calitatea procesului si veti cunoaste cu exactitate costurile printr-o simpla consolidare a programelor de dezvoltare individuala.

  Managerul va analiza propunerea angajatului si va agrea impreuna cu acesta programul de performanta si dezvoltare care va ramane valabil timp de un an, si amandoi isi vor alinia eforturile pentru indeplinirea obiectivelor si dezvoltare.

  Ce informatii ar trebui sa contina Catalogul de Training, vom vedea intr-un articol viitor… Pana atunci, va doresc sa va fie bine cu voi si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu.