Resurse Umane: dimensiuni

LAST UPDATE 12.08.2018

In drumul de descoperire si intelegere a Resurselor Umane, este esential sa porniti de la imaginea de ansamblu a acestei functiuni.

Va incurajez sa parcurgeti Harta celor 10 Dimensiuni HR dezvoltata de Echipa www.rauflorin.ro si sa alegeti ca punct de Start Planificarea Fortei de Munca si Design Organizational , iar ca sens de parcurgere, sensul acelor de ceas.

10-dimensiuni-HR

Apoi, urmariti materialul video care expliciteaza dimensiunile HR.
Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Resurse Umane: dimensiuni.

9 Comentarii la Resurse Umane: dimensiuni

 1. Catalina

  Buna seara!
  În curand merg la un interviu pentru HR Office. Mi s-a spus la telefon ca o sa dau niste teste de logica si atentie. Ati putea sa îmi dati un link unde gasesc astfel de teste?
  Multumesc,
  Catalina

 2. Constantin

  Buna ziua,
  in afara de seit-ul de mai jos,
  http://academia.edu/1418840, puteti sa-mi sugerati altele sau ceva literatura de specialitate in domeniul MRU. International.
  in ceea ce cuprinde harta este foarte interesant pentru dezvoltarea acestei teorii cu aplicatia in practica a MRU.
  Va multumesc.

 3. Buna ziua,

  Imi puteti recomanda niste intershipuri sau cursuri de resurse umane? Imi doresc tare mult sa invat cat mai multe despre acest domeniu si intentionez sa urmez un master in HR in Danemarca anul viitor. Pana atunci as vrea tare mult sa fac niste cursuri de calificare.Ce imi puteti recomanda?

  Va multumesc !

  • Florin

   @Alexandra,
   Daca doriti sa va indreptati catre HR,
    incepeti cu studiu individual intensiv pentru a construi bazele teoretice (literatura de specialitate gasiti din abundenta – incercati manualul lui Armstrong http://academia.edu/1418840/ARMSTRONGS_HANDBOOK_OF_HUMAN_RESOURCE_MANAGEMENT_PRACTICE si cartile sotilor Panisoara)
    cautati un internship intr-o multinationala (pentru anul asta cred ca este deja prea tarziu) – intrati pe site-urile firmelor care va intereseaza si aplicati pe locurile scoase – de regula anunturile sunt publicate in sectiunea „Locuri de munca / Cariere”);
    urmati un master si, in acelasi timp angajati-va intr-o companie in care exista HR, nu doar sectiunea de Administrare personal. Oferiti-va sa lucrati si gratis o perioada in HR pentru a invata;
    la cursuri puteti ajunge mai tarziu, pentru a aprofunda cunostintele / a va focusa pe o anumita dimensiune HR.

 4. Cristina

  Buna ziua! Studiez fenomenul managementului resurselor umane pentru o teza de doctorat si am dat peste aceasta harta, foarte interesanta de altfel. Totusi, ati putea va rog sa-mi explicati ce legatura exista intre dimensiunile MRU si distributia geografica din harta pe care ati propus-o? Va multumesc!

  • Florin

   @Cristina,
   Buna seara. Nu exista absolut nicio legatura intre dimensiunile HR si distributia geografica.

   Folosesc reprezentarea pentru a simplifica intelegerea dimensiunilor si a sublinia interfetele dintre dimensiuni. Cursantii mei inteleg mult mai simplu cele 10 dimensiuni privind aceasta imagine si ascultand o scurta povestioara.

   Succes la teza dvs. de doctorat!

   • Cristina

    Multumeeesc! Ma gandeam eu ca nu ar exista vreo legatura…:)
    Mult succes si dvs. in continuare in cariera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.