Diferente culturale

Daca va asteptati sa gasiti cine stie ce rezultate complicate ale unor studii de cativa ani despre diferente culturale, mai bine sariti peste articolul asta si cititi o carte…daca va multumiti cu o intamplare adevarata, ati nimerit unde trebuie.

Cu ceva timp in urma, intr-un team meeting, dupa o lectie de comunicare eficienta, un consultant expat a prezentat binefacerile Instrumentului Taci-Fa-si-Iar-Fa! adica ToDoList Tool – o chestie d’Aia prin care line managerul iti da taskuri utilizand reteaua, fara sa mai comunice direct cu tine, privindu-te
peste umar.

Fiind in faza de testare, am intrebat in gluma cum se comporta sistemul, daca simt brusc dorinta de a sterge un task ce nu-mi face placere…omul m-a privit ciudat, si-a schimbat culoarea si mi-a spus ca nu-i posibil sa gandesc asa, ca sistemul nu e proiectat sa acopere aceasta posibilitate imposibila.

Cand i-am simtit revolta si l-am vazut atat de colorat-blocat intr-o continua nedumerire, l-am linistit spunand ca never n-o sa-mi las degetul pe Delete, ca-i doar o gluma.

Chiar nu am vrut sa-l supar, tipul mi se parea Ok si credea in ce face. M-am bucurat cand i-am revazut culoarea pe care o stiam si zambetul pe buze.

De multe ori, diferentele culturale ne joaca feste in intelegerea celuilalt. Dar, daca dupa ce ni se explica, facem efortul de vointa de-a-l intelege si de-a nu-l judeca pe cel din fata noastra, inseamna ca am depasit o diferenta culturala si ne-am apropiat un pic. Asa am simtit eu.


Va doresc sa va fie bine cu voi si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu. Pe curand.

Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Diferente culturale.

Adăugați un comentariu