Dezvoltati-va Echipa

Sunteti managerul unei Echipe de la care doriti mai mult?
Consultati ABC-ul celor 6 Pasi pentru a verifica 6 Solutii simple. Nu uitati ca si Dvs., Managerul, trebuie sa urmati aceeasi cale pe care o aratati colegilor Dvs, Subalternii. Doar asa deveniti un Exemplu Credibil.


Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Dezvoltati-va Echipa.

2 Comentarii la Dezvoltati-va Echipa

 1. Florin

  Buna Iulina,
  Iti multumesc ca ai ales sa impartasesti experienta ta. Asta denota curaj, asumare, gandire deschisa, lucruri pentru care te felicit.

  In opinia mea, abia in al 4-lea an ai devenit managerul lor.

  In primii doi ani ai muncit tu in locul lor, un fel de „bate saua sa priceapa iapa”, dar putini au priceput, cei mai multi s-au nedumerit.
  In al 3-lea an bonusul „participativ” i-a nedumerit si mai mult.
  In al 4 lea an ai delegat atributii, le-ai cerut sa-si foloseasca capul, nu doar picioarele sa vina la job. Le-ai oferit ce isi doreau: Libertatea de a-si folosi Creierul, Responsabilitate, posibilitatea de a se Dezvolta. Ei ti-au raspuns cu Proactivitate, Incredere si Rezultate.

  Cred ca abia acum nu mai risti sa-ti pierzi credibilitatea ca manager.

  Ce ar mai fi de facut? In opinia mea esti abia la inceput de drum.

  In primul rand, cunoaste-i. Afla ce e in in sufletele lor, ce isi doresc cu adevarat, care le sunt punctele tari si slabiciunile. Axeaza-te pe punctele lor tari, nu pe indreptarea slabiciunilor.
  Discuta cu ei obiectivele pe care le ai TU de indeplinit. Revizuieste Fisele de Post. Pune-i sa-si autoevalueze Competentele Soft definite la nivelul organizatiei, sa-si stabileasca Necesitatea de Dezvoltare, Planul de Dezvoltare si obiectivele SMART. Lasa-le lor Libertatea sa iti propuna draftul, apoi conveniti impreuna cele 3 elemente de performanta (obiective SMART, Nevoia de devoltare a Competentelor Soft si Programul Individual de Dezvoltare). Ca metode de dezvoltare alege Implicarea in proiecte, studiul individual, invatarea in echipa, delegarea, training (vezi ca trainingul apare pe ultimul loc). Apeland la Creierele si Sufletele lor, oferindu-le Incredere si Responsabilitate ii faci sa capete la randul lor Incredere in tine si sa te pretuiasca.

  Recunoaste-le rezultatele, ierarhizeaza echipa functie de rezultatele obtinute, determina-i sa invete si sa impartaseasca invatamintele din Reusite si Greseli. Daca greseala aduce cunoastere, devine benefica (poate ca nu ar fi rau sa adaugi la Recompensarea celor mai bune Rezultate si Recompensarea celei mai Mari Greseli care a condus la invatare individuala si colectiva).

  Daca nu aveti un sistem de Evaluare a Performantei si Devoltare a Angajatilor, propune managementului si servicului RU dezvoltarea conceptului si implementarea acestei dimensiuni a R(esurselor) U(mane) – am dezvoltat un curs in acest sens.

  Cam atat. Este Oki cu tine?

 2. iulina

  Draga Florin
  Sunt leaderul unei microechipe de vanzari, compusa din oameni care au venit din domenii statice si mai mult ‘monoloage”( adica nu prea aveau dialog).( De 5 ani).
  In primii 2 ani am marsat pe puterea exemplului. Recunosc ca m-a epuizat.
  In al treilea an am mers pe bonusul participativ ( nu stiu cum sa explic aici foarte bine, adica nu mi-am pastrat singura ‘prima’mea personala pe care o primeam pentru reezultatul echipei , care era in contul meu, am impartit-o cu echipa .Recunosc ca am cam pierdut financiar.
  In al 4-lea am le-am delegat responsabilitati si le-am comunicat ca intentionez sa-mi dezvolt orizontul, lucru care ar putea presupune si o reorientare catre alta companie.( deci vor trebui sa se descurce fie fara mine, fie cu alte persoane care probabil nu vor atat de…amicale ca mine).
  Acum constat ca au rezultate individuale uneori mai bune ca ale mele, ca se ofera se rezolve probleme care nu sunt ale lor, ca vin cu initiative .
  Nu prea mai am ce sa-i invat.
  Mai sunt eu leader-ul lor?Risc sa-mi pierd in ochii lor recunoasterea de …sef…ma rog termenul de leader nu e atat de uzitat.
  Sau am ajuns acolo unde nu credeam ca voi reusi si acum va trebui sa-mi resetez eu obiectivele, etc.
  Ce zici?
  Ce ar fi indicat sa fac de acum incolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.