Cea mai mare Realizare

CMMRLAST UPDATE: 23.07.2017

Am avut norocul, prin natura jobului, sa vorbesc cu multi Oameni…sa patrund in lumea lor, atat cat fiecare a fost dispus sa ma lase…i-am rugat sa-si defineasca cea mai mare Realizarea a vietii lor, fara sa precizez domeniul… oferind Libertatea Alegerii, primeam la randul meu Reactia Lor Instinctiva si Spontaneitatea Raspunsurilor…in marea majoritate a cazurilor, Realizarea apartinea domeniului Profesional…rar, celui Familial…si foarte rar, al Bunastarii Materiale Dobandite prin cine stie ce Minune.

Prioritizarea Realizarilor in cele trei domenii, reflecta Ordinea Valorilor si Crezurilor Oamenilor pe care am avut sansa sa-i intalnesc…Slujba a luat-o de ceva ani buni inaintea Familiei…Dorinta de Cariera a invins Bucuria Crearii Mogaldetei de Copil ca amestec de Tine cu Omul Iubit de langa tine…
O fi bine, o fi rau ?… cine stie ! Fiecare afla la randul lui, mai devreme sau mai tarziu…

Am intalnit multi Oameni dedicati Profesiei…in plina glorie…am lucrat cu ei…am fost impresionat de Pasiunea lor…de Bucuria pe care o gaseau in Daruirea Timpului Lor, Companiei…i-am intalnit si mai tarziu cand, dintr-un motiv sau altul se retrasesera….regretau Momente Pierdute precum Primul Pas si Cuvant Rostit al Copilului, imaginea Guritei celui Mic lipita de Sanul Fiintei Iubite, Zambetul daruit la trezire, Intinderea ca semn de-ntampinare a Noii Zile deschisa in fata lui de Om in Devenire…Altii, regretau ca nu-si facusera timp pentru a avea un Copil. Aproape toti descoperisera spre sfarsit ca Cel Mai Important Lucru din Vata e Familia. Si cel mai greu de dus, am inteles c-ar fi Lipsa de Amintiri cu Familia Lor.

Am intalnit si oameni ce defineau Realizarea Profesionala ca Raul Necesar Implinirii Familiale. Oameni ce petrecusera toate momentele importante impreuna cu Familia, strangand Amintiri ca pe un Bun de Pret cu care se mandreau.

Reteta nu exista….e importat sa-ti definesti Valorile… sa Crezi in Ele… sa nu te temi sa le redefinesti atunci cand simti ca trebuie sa faci asta.

Va ofer mai jos un interviu cu Nigel Marsh despre Echilibrul Viata personala – Munca, aspect mult prea important pentru a fi lasat in mainile angajatorului Dvs.

Va doresc sa va fie bine cu Dvs. si cu cei pe care-I aveti alaturi in MarelePrezent Continuu.Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Cea mai mare Realizare.

3 Comentarii la Cea mai mare Realizare

 1. Florin

  am ajunge mai repede la esenta daca am privi CeaMaiMareRealizare prin lentila ImpliniriiPersonale? Ce credeti?

 2. monica

  Cred ca schimbarea trebuie sa vina din interior. Nu cred ca trebuie sa convingem oamenii. Preluam modelele mediatizate, suntem in permanenta intr-o competitie impusa de societate care dicteaza tonul insa societatea nu rezolva insa conflictele generate de acest mod de functionare. Modul in care suntem vazuti de ceilalti devine astfel modul in care ne percepem noi insine.
  Dorinta continua de mai mult creeaza o disfunctie si o boala. Atunci de ce nu ne oprim din cursa la un moment dat?

  Ni se dicteaza ca trebuie sa vanam lucruri cu speranta de a gasi valoare si sentiment de multumire prin intermediul lor.
  cumparam un produs cosmetic, pe amabalaj este o fata surazatoare, ten perfect, se naste ideea portivit careia folosirea produsului ne-ar ajuta sa fim asemenea imaginii prezentate.

  Cred ca ne guverneaza dorinta de mai mult, pentru asta se zbat oamenii, iar intotdeauna satisfactia nu este egala cu dorinta

  Solutia este in fiecare dintre noi. toti avem nazuinte insa ar trebui sa intelegem ca un presupus avantaj cere si un efort fie de obtinere fie de integrare. Dar simpla perceptie a faptului ca trebuie sa ne schimbam nu inseamna neparat si pasul spre schimbare

 3. Din pacate din ce in ce mai putini oameni pun accentul pe valorile „clasice”. Trebuie sa ne adaptam, sau sa-i convingem de valoarea valorilor noastre? Afisandu-ne valorile, sau credinta in ele, putem parea demodati. Nu sunt sigur ca trebuie redefinite sau adaptate valorile noastre, ci mai degraba sa incercam sa-i convingem si pe ceilalti sa se reintoarca la adevaratele valori si la adevarata morala (putem spune si crstina, desi nu vreau sa alunec spre religie). Problema consta in a gasi metodele potrivite pentru punerea in fapt a unei astfel de schimbari majore. Societatea noastra a avut un soc in urma cu vreo doua decenii, un soc din care acum ar trebui sa isi revina treptat, treptat. Aceasta se poate face, asa cum bine spui, prin Definirea Valorilor, sau, mai degraba, prin Redefinirea lor. Cand oamenii se vor convinge ca acestea dau roade pentu cei ce le aplica si cred in ele, vor incerca sa le aplice si ei. Apoi, incetul cu incetul, vor incepe sa si creada in ele. Astfel ca nu trebuie in nici un caz sa ne consideram minoritari si sa ne adaptam „noilor” valori, ci sa promovam adevaratele valori pana cand acestea se vor repozitiona la locul pe care il merita!

Impresii

Adresa ta de email nu va fi publicata.