Articole, Resurse Umane

Sunteti pregatit pentru Realitatea de maine?

Inca de mici, oamenii isi construiesc Realitati proprii in care traiesc – asa numitele Realitati Individuale Construite (RIC).

RIC apar prin amprentarea Realitatii cu propriul Filtrul Mental.
Practic, aceeasi Realitate trecuta prin Filtre Mentale diferite, genereaza RIC diferite. Asta explica diversitatea modurilor in care oamenii reactioneaza, interpreteaza si inteleg aceeasi Realitate.

Filtrele Mentale sunt influentate de:

 • valorile, credintele, normele culturilor organizationale in care oamenii se formeaza si traiesc (la nivel de familie, scoala, societate, companii);
 • educatie, modelul de dezvoltare ales (Fa ce face popa, nu ce spune popa / Fa ce spune popa nu ce face popa), experienta proprie;
 • mobilitate, proactivitate, disponibilitate la efort/schimbare/risc si expunere, asumate.

 • Ca artizani ai propriei noastre RIC, este important sa o dezvoltam continuu / sa o conectam cat mai corect la Realitate.

  Daca acum se intampla sa traiti intr-o cultura organizationala primitiva, NU ignorati ideea ca in imediata dvs. vecinatate, la nivelul culturilor organizationale bazate pe Cunoastere-Performanta-Dezvoltare, exista o alta Realitate conectata la secolul XXI.

  In Economia Cunoasterii de azi, Controller-ele optimizeaza deja mii de echipamente aflate la sute de Km distanta. Aliate cu sisteme GSM de transmisie a datelor industriale, ele transmit non-stop serverelor companiilor rezultate si starea de sanatate a echipamentelor, permitand managementul informatiilor in timp real.

  Daca nu traiti intr-o astfel de organizatie, poate sunteti tentati sa NU credeti. Dar daca ati auzi miliardele de date industriale care trec chiar acum pe langa dvs. urechile dvs., cu siguranta ati intelege ca trebuie sa va pregatiti pentru un viitor care a inceput deja.

  Va ofer 2 linkuri. S-ar putea sa va placa.

 • Natalia Hatalska, FutureMakers
 • Vivek Wadhwa, Standford, Wave of technology disruptions is just beginning

 • Sa aveti un An Nou bun, cu spor in ganduri si in fapte!