Articole, Resurse Umane

Pensii Speciale

5. Ineptii politice despre Pensiile de serviciu

Lipsa de vointa politica privind legiferarea calcularii Pensiilor de serviciu dupa intreaga perioada de Contributivitate, este revoltatoare.
Desi Romania si-a asumat prin PNRR Reforma Pensiilor de Serviciu1), Legea 282/2023 adoptata de Parlament si promulgata de dl. presedinte Iohannis doar simuleaza reforma, permitand in continuare iesirea la pensie la 47 de ani si 4 luni, varsta standard de pensionare crescand cu cate 4 luni in fiecare an calendaristic, pana la atingerea varstei de pensionare de 60 de ani in cazul procurorilor si judecatorilor (adica peste vreo 50 de ani!). Bataie de joc!

Ratarea Jalonului 215 din PNRR scadent in DEC. 2022 de aprobare a cadrului legislativ pentru revizuirea Pensiilor Speciale si alinerea lor la principiul contributivitatii pana la finalul Trim. 4/20222) va avea drept consecinta pierderea a 2.7 Miliarde Euro din transa a 3-a de plata PNRR.

______________________
1) Pentru consultarea documentatiei PNRR aprobata de CE privind Reforma Sistemului de Pensii, accesati urmatoarele linkuri:
„C8. Reforma Fiscala si Reforma Pensiilor_versiunea extinsa”
„C8. Analiza DNSH”
„C8. Tabel jaloane si tinte”
2) Pentru mai multe detalii privind continutul Jaloanelor 215 si 214, accesati pagina 12 din „C8. Tabel jaloane si tinte”

PSD despre necesitatea mentinerii Pensiilor de serviciu discriminatorii si nesustenabile
22.03.2023

PNL despre caracterul „nespecial” al pensiilor de serviciu MApN+MAI+SRI
28.03.2023

6. PNRR: Angajamente calcate in picioare

Suntem in Iunie 2024 si toate Pensiile de serviciu sunt in plata!
Angajamentele asumate prin PNRR, s-au dovedit a fi doar alte minciuni, iar complicitatea PSD-PNL-UDMR-Iohannis-Justitie este evidenta.

Intre 7.07.2022 si 10.06.2024, ca efect al Simularii Reformei Pensiilor Speciale si al Lacomiei celor care impart dreptatea, are loc depopularea masiva a institutiilor de justitie prin pensionarea cu pensii fabuloase a 968 tineri procurori si judecatori. Acestia s-au adaugat celorlate cateva mii care au ramas cu pensiile neatinse.
Redam mai jos continutul celor 968 de decrete prezidentiale semnate de dl. Iohannis in perioada mentionata:

Acest comportament aberant si mincinos al politicienilor care aleg sa indatoreze extern tara doar pentru a-si plati lor si institutiilor de forta (armata/politie/SRI/SPP/STS/SIE/Justitie/Curte de conturi) Pensii Speciale, trebuie sanctionat prin orice mijloace de catre angajatii din mediul privat care produc banii in tara asta si de milioanele de pensionari de rang 2 care traiesc din pensii mizere calculate dupa alte reguli.
NOTA Consulta si Pagina Reincadrarea judecatorilor pensionati

LINKURI DE NAVIGARE

PAGINA 1. Categorii de Pensii speciale / De ce sunt Speciale, Discriminatorii si Nesustenabile Pensiile de serviciu?
PAGINA 2. Cele 7 categorii de Pensii de serviciu
PAGINA 3. Indemnizatiile pentru Limita de varsta / OUG 57/2019, Instrumentul de Manipulare creat de PSD, mentinut si aplicat cu succes de PNL!
PAGINA 5. Scurta istorie despre eliminarea si (re)legiferarea Pensiilor Speciale