Fisa postului „Sef serviciu RU”
LAST UPDATE: 29.03.2022
Fisa postului este Instrumentul de management prin care compania ofera angajatului o imagine clara asupra pozitiei detinuta in organizatie.
Definind cerinte, responsabilitati si criterii de succes necesare obtinerii de Rezultate, ea constituie INPUT pentru procesele de Evaluare a postului /Recrutare si Selectie / Evaluarea Performantei si Dezvoltarea Angajatilor / Managementul Competentei / Succesiune si Cariera.
Pentru a veni in sprijinul managerilor si oamenilor de HR care intocmesc / verifica Fise de post, va propun un model de Fisa postului pentru pozitia “Sef serviciu Resurse Umane”.
Daca doriti sa va dezvoltati si sa deveniti Expert(a) in Elaborarea Fisei Postului, parcurgeti gratuit trainingul nostru online STANDARD ELABORAREA FISEI POSTULUI
De asemenea, pentru a intelege cum vad altii Fisele de post, va propun un link catre Baza de date cu Fise de post a site-ului www.monster.com (Descriere / Rolul pozitiei / Responsabilitati / Cerinte): MODELE DE FISE DE POST
Acum, pentru ca ati obosit, va ofer ca bonus conferinta lui Nigel Marsh despre Echilibrul intre viata personala si munca – echilibru care NU trebuie lasat doar in mainile angajatorului dvs.
Daca aveti un gand de transmis, il astept pe florin.rau@gmail.com
Aveti perfecta dreptate,nu trebuie sa stai la dispozitia angajatorului cand acesta nu se straduieste macar legea sa o stapaneasca,dar sa se mai ocupe cu adevarat de buna functionare a firmei.Lucrez intr-un consortiu interjudetean de43 ani,conduc sectorul de resurse umane,iar acum cand mi-am depus demisia intimpin probleme mari pentru ca nu am om competent pentru numire si sunt mari presiuni din partea angajatorului pentru predare intr-un mod abuziv,Ce recomandati in acest caz?
Cu multumiri si consideratie
@R,
Bun venit. Din cele expuse de dvs. cred ca trebuie sa gasiti singur(a) raspunsul la urmatoarele intrebari:
1- Ati spus ca nu exista un om competent pentru numire. De ce nu exista acest om competent in firma in care lucrati de atat timp? Nu cumva chiar dvs. trebuia sa-l dezvoltati? Cine anume din echipa RU pe care ati condus-o, va inlocuia pe dvs. in perioadele de lipsa din organizatie? Ca sef de RU ati dezvoltat / propus directorului / implementat un Program de Succesiune si Cariera (care ar fi rezolvat din start acest gen de probleme)?
2- Ati spus ca trebuie „numit” un om competent. De ce „numit” si nu ales in urma unor interviuri? De ce firma nu scoate postul la concurs intern / extern pentru a selecta acel om competent? Ca sef de RU ati dezvoltat / propus directorului / implementat o politica de Recrutare si Selectie / Promovare?
3- Daca v-ati dat demisia, de ce va simtiti responsabil(a) pentru cine va va inlocui? Nu cumva ar trebui mai degraba sa va ganditi la pasii pe care dvs. ar trebui sa-l faceti in cariera dvs., nu la pasii pe care firma ii va face pentru a va gasi un succesor?
Nu m-am grabit cu recomandarile (am preferat intrebarile), intrucat raspunsurile se afla in dvs. si le veti descoperi singur(a). In speranta ca v-am pus pe ganduri, va doresc un sfarsit de an cu sanatate, ganduri bune de viitor si speranta in schimbarea pe care tocmai ati initiat-o. Schimbarile aduc mult bine mai tarziu si au ca pret nefericirea de inceput. Dar totul trece.
Foarte adevarat! Felicitari si mult succes!
Referitor la cele spuse de Nigel Marsh, este realitatea de zi cu zi pe care nu o vedem pentru ca o ignoram. Obedienta si interesele meschine ne fac sa traim, sa dam totul pentru altii si nimic pentru noi. Ignoranta ne face sa credem ca este exact invers.
Mihaela
@Mihaela,
Culmea e acest „exact invers” identificat de tine si descoperit de fiecare in parte, de regula prea tarziu.