Anca Pasat

Eu CRED in Echipa!

As vrea sa va povestesc despre experienta mea privind incercarea de a forma o echipa adevarata si de a imbunatati relatiile de colaborare de la serviciu.

Intotdeauna atmosfera de la birou a fost importanta pentru mine. Cand mediul de lucru era pozitiv si relatiile cu colegii se schimbau, toleranta mea fata de micile ori marile probleme intalnite crestea si munceam cu drag. Dimpotriva relatiile tensionate imi creau o stare de nemultumire permanenta si eficienta mea scadea. Iar pentru ca totul sa mearga bine aveam nevoie de o ECHIPA din care sa simt ca fac parte si in care sa ma regasesc.

O echipa unita inseamna o atmosfera de lucru mai relaxata, oricat de grele ar fi incercarile la care esti supus, inseamna sa vii cu placere la serviciu chiar daca stii ca vei avea o zi grea, inseamna sa ai pe cineva acolo langa tine pe care te poti baza in cazul in care ai avea nevoie . Ea se formeaza si se sudeaza insa in timp si trebuie sa existe cel putin cineva care la inceput sa se lupte pentru a o creste, dezvolta si mentine.

O relatie se construieste in timp, la fel si o echipa. Si orice initiativa de a aduce oamenii impreuna este binevenita. Deci incearca! Lasa-ti imaginatia sa zboare si organizeaza tu un eveniment in care sa poti sa fii impreuna cu echipa. Insa ca sa reusesti ai nevoie de dorinta, entuziasm si curaj. Curajul ca cineva sa faca primul pas. Nu ai nevoie de lucruri complicate ci doar de creativitate, sinceritate si credinta ca vei reusi.

Nu uita ca totul incepe cu fiecare dintre noi, cu valorile noastre, cu pasiunea si profesionalismul cu care ne facem treaba. Iar ele pot schimba oamenii, de oriunde ar fi. Nu uita ca puterea exemplului este molipsitoare, la fel ca si entuziasmul, depasind barierele de limba sau cultura.
Chiar daca la inceput vei fi privit cu neincredere, vor fi persoane care vor fi alaturi de tine -unii pentru ca vor considera ca este o idee buna iar altii pentru ca sunt pur si simplu curiosi.

Prima data cand am incercat acest lucru a fost cu un grup relativ mare de colegi de nationalitati si culturi diferite. Relatiile la birou erau reci, neincrederea mare iar ierarhia facea ca diferentele sa fie de neinlaturat! Si totusi, acei oameni au fost dornici sa participle la evenimentul informal la care au fost invitati. Si atunci cand muzica si buna dispozitie au inceput sa-si faca aparitia, barierele au inceput sa dispara si legaturile dintre oameni sa apara..

Dupa eveniment, atmosfera s-a imbunatatit considerabil, oamenii au inceput sa lucreze mult mai bine impreuna, prejudecatile si tensiunile au scazut si buna dispozitie si-a facut aparitia. Iar rezultatele bune nu au incetat sa apara! Impresiile pozitive au fost atat de puternice, incat la al doilea eveniment organizat, toata lumea a acceptat invitatiile cu placere intrebandu-se ce se va mai intampla de aceasta data…

Secretul nostru a fost sa nu uitam sa fim noi insine, sa ne simtim bine si sa incurajam ca prietenia sa inceapa sa rasara.

Intre timp, unii straini s-au intors deja in tara lor. Pentru noi insa au devenit niste prieteni indepartati cu care ne face placere sa tinem legatura si cu care am format o mare ECHIPA!
O echipa se formeaza in timp si este nevoie de rabdare! Insa merita tot efortul, credeti-ma!

Eu CRED in echipa! Si in spiritul ei!