Articole, Resurse Umane

Despre Talent

Iubind diversitatea, Dumnezeu a creat oamenii. A modelat talente, revarsandu-le asupra lor. Talentul s-a dovedit a fi bun, cu o conditie: sa fie descoperit.

Talentul este Forta din spatele Performantei individuale. Este esential, dar nu se invata. De ce? Pentru ca nu poti invata un om sa simta compasiune pentru altii daca el nu este construit asa, sa fie incantat de lucrul cu cifre daca el nu le suporta, sau sa se simta in largul lui luand decizii importante pe informatii incomplete, cand el este pierdut daca nu are toate detaliile.
Poti incerca, dar fara nicio sansa.


Talentul exista sau nu. Este descoperit sau nu. Este acordat cu pozitia din companie, sau nu. Acordat, genereaza excelenta. Neacordat, genereaza nemultumire, efort suplimentar pentru a obtine o mediocritate innecata de cele mai mult ori in frustrare.


Descoperit de om, este benefic pentru obtinerea de satisfactie si excelenta. Descoperit de manager, este benefic pentru punerea de acord a omului cu pozitia in cadrul companiei. Descoperit de recruter, este benefic pentru aducerea omului potrivit pe locul potrivit.


Mai jos, amestecul de cuvinte si imagini cu talente des intalnite si scurte definitii ale acestora potrivit lui Markus Buckingham si Curt Coffman. Sper sa va foloseasca.