Sarbatoare de breasla

Acum mai bine de 25 de ani ma angajam la cea mai mare hidrocentrala din tara. Desi tentatia a fost mare dupa ’89, am ramas sa lucrez in acelasi loc. Si nu regret alegerea facuta.

As vrea sa va povestesc despre un eveniment deosebit in viata energeticienilor, de fapt a hidroenergeticienilor.
Este vorba despre Ziua Energeticianului, una dintre putinele sarbatori de “breasla” din Romania, care este precedatã în sucursalele si filialele societatii din toata tara, de intrecerea profesionala „Trofeul Energeticianului” – concurs ce a supravietuit timpurilor si a ajuns anul acesta la norocoasa editie a XIII-a.Articol postat in Cristina Marcu. Adresa articol Sarbatoare de breasla.

6 Comentarii la Sarbatoare de breasla

 1. Multumesc pentru articol! Mi-am adus aminte cu placere de atmosfera placuta din timpul trofeului!

  Pentru ca e vorba de „breasla”, va invit sa cititi articolul publicat pe WorldIsRound.com (in engleza), despre gradina Le Petit Sablon din Bruxelles. Gardul care imprejmuieste aceasta gradina are ornate fiecare dintre coloane cu statui ce reprezinta cate o breasla, un mestesug, sau o ocupatie. Totusi, nu am regasit-o pe a mea: cea de energetician. Cu toate ca „puterea apei” este folosita din timpuri stravechi, cer totusi prea mult pentru secolul al XVI-lea: inca nu se descoperise generatorul electric!

  Adresa articolului: http://www.worldisround.com/articles/352758/index.html

 2. Cristina

  Cici,
  Multumesc pentru gandul bun si versul frumos!

 3. Cici

  Au curs apa-lac pe voi
  Pentru-o nobila pricina
  Si ca orice team de soi
  Ati facut, in jur…lumina!!!

 4. Cristina

  Florin,

  Iti multumesc pentru apreciere si pentru ca mi-ai oferit ocazia sa vorbesc despre acest eveniment, cu adevarat deosebit. Suntem o echipa, cu bune si rele, suntem impreuna “si la munca si la lunca”, asa cum se spune prin partile noastre.

 5. Florin

  Cris,
  Felicitari! Tie, pentru articol si implicare, managementului de la Hidroelectrica si Portile de Fier pentru alocarea resurselor necesare si transformarea acestei sarbatori intr-un moment de desemnare a celor mai buni. Sunteti o echipa gozava!

Impresii

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *