Articole, Resurse Umane

Skills-OVATE Tool

Skills-OVATE-ToolSkills-OVATE (Skills Online Vacancy Analysis Tool for Europe) este un Instrument online Conceput de Centrul European de Dezvoltare Training Vocational (CEDEFOP) in colaborare cu Tableau, care ofera o privire de ansamblu asupra locurilor de munca vacante afisate online in 18 tari (Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Germania, Ungaria, Spania, Finlanda, Franta, Italia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Suedia, Slovacia si UK).

Datele colectate provin din diverse surse online: portaluri publice si private de joburi, agentii de recrutare, ziare online, portaluri ale diversilor angajatori,etc. Colectarea si interpretarea datelor au la baza metodologii robuste care utilizeaza Big Data si Tehnici de Machine Learning.

Desi datele ofera deja acuratete, mai sunt necesare actiuni de curatare si clasificare ISCO de nivel 1 si 2. In viitorul apropiat Instrumentul va include date si din celelalte tari ale Comunitatii Europene.

Pentru ca suntem la inceput de an, va doresc un An Nou Bun si Bland in care sa descoperiti Rabdarea, Bunatatea si Puterea ascunse in voi de Rutina Zilnica.

Ca sa intelegeti mai bine Viitorul si Incotro Se Indreapta Lumea, ca sa identificati Noi Oportunitati de Munca si Dezvoltare, fiti incurajat(a) sa descoperiti acest Tool oferit gratuit de CEDEFOP:

https://www.cedefop.europa.eu/en/data-visualisations/skills-online-vacancies