Legislatie

Istoria se scrie sub ochii nostri

istoria-sub-ochii-nostriRasfoind zilele trecute Monitorul Oficial 66/26.01.2017 (obicei deprins odata cu infiintarea sectiunii „Legislatie actualizata” a site-ului), am descoperit Proiectul privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc (Szekelyfold – Terra Siculorum).

Data fiind importanta acestei initiative legislative cetatenesti care a strans 100.000 de semnaturi, va ofer posibilitatea de a descarca si parcurge gratuit acest fragment de istorie scris in zilele noastre.

Desi a fost avizat negativ de Consiliul Legislativ, in opinia mea, marele merit al proiectului consta in constientizarea puterii initiativei legislative cetatenesti.

Initiativa legislativa cetateneasca nr. 1288 din 13.12.2016 referitoare la proiectul privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc (Szekelyfold – Terra Siculorum)


Un alt moment important îl reprezintă Apelul a 82 de academicieni către Poporul Român, Apel generat de continua și alarmantă încercare de erodare a identității, suveranității și unității naționale a României. A fost publicat in 8.02.2017 si este redat in intregime mai jos:

Apelul-Academiei-Romane-catre-Poporul-Roman_8.02.2017
Va doresc sa va fie bine cu dvs. si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu.