Ganduri

Democratie vs. Dictatura Incompetentei cu Reprezentativitate

Calitatea Alesilor este Direct Proportionala cu calitatea Electorilor, cu nivelul de Cultura Generala, Politica si Civica al acestora. Negarea Lipsei Calitatii nu este o solutie. Schimbarea, da.

Imperfectiunea Procesului Electoral bazat pe Sufragiu Universal consta in garantarea Reprezentativitatii, nu si a Competentei celor Alesi.

Competenta presupune Competente Tehnice si Abilitati de Comportament Organizational, Experienta, Principii morale, Onestitate, Respect fata de Demnitatea si Drepturile Celorlalti, Relatii bazate pe Incredere, Transparenta si Impatirea Puterii, Actiuni focusate pe Binele Societatii si Deservirea Intereselor ei, Toleranta Zero fata de cei care pun interesele personale si de grup mai presus de Interesele Societatii.

Fractura dintre Reprezentativitate si Competenta impreuna cu Lipsa de Reactie a Societatii, demoleaza Democratia si permit Ascensiunea Incompetentei, Legiferarea Privilegiilor si a Lipsei de Consecinte.

Reprezentativitatea este Conditia Necesara, dar nu si Suficienta pentru Democratie. Ea trebuie insotita obligatoriu de Competenta si Rapundere Materiala, Civila si Penala pentru Fapte si Lipsa de Rezultate.

Fara Competenta si Raspundere, Democratia devine o Dictatura a Incompetentei cu Reprezentativitate (DIR). Efectele DIR asupra societatii sunt catastrofale. Iata cateva grafice interactive care sustin acest lucru (pentru valori, deplasati mouse-ul peste grafice):

DATORIA EXTERNA BRUTA

PENSII SPECIALE

NOTA: Parcurgeti graficul avand in minte ca Pensia Medie de Asigurari Sociale la finele Trimestrului 1 2020 este de 1423 Lei. Raportul dintre cea mai mare Pensie Speciala si Pensia Medie este de 51.93.

EXEMPLE DE SALARII SI NUMERIC IN FIRME DE STAT
EVOLUTIA POPULATIEI SI DISTRIBUTIA PE CATEGORII DE VARSTA

INDICELE DE PROGRES SOCIAL 2019 PENTRU TARILE UE – Sursa date pentru construire grafic: SPI
Grafic interactiv – pentru scor deplasati cursorul pe tari


Romania ocupa ultimul loc. Cele mai slabe rezultate inregistrate privesc Toleranta si incluziunea / Accesul la educatie avansata / Sanatatea si bunastarea / Drepturile personale / Calitatea mediului.

INTERFATA INTERACTIVA ACCESARE REZULTATE INDICE DE PROGRES SOCIAL 2019
Click AICI pentru a accesa Harta Interactiva a tuturor tarilor