Articole, Resurse Umane

Indicele de Progres Social

bunastareOrganizatia Social Progress Imperative (SPI) cu sprijinul Deloitte, a evaluat Calitatea Vietii si Bunastarea Sociala in 149 de tari, calculand Indicele de Progres Social pe baza a 3 Piloni principali:

1. Nevoi de baza (Nutritie si ingrijire medicala de baza / Apa si salubritate / Siguranta personala / Locuinta);
2. Fundamentele bunastarii (Acces la cunostintele de baza / Acces la informatie si comunicatii / Calitatea mediului / Sanatate si bunastare);
3. Oportunitati (Libertate personala si de alegere / Drepturi personale / Acces la educatie avansata / Toleranta si incluziune)

Functie de punctajul obtinut, tarile au fost grupate descrescator in 6 categorii.
Gasiti mai jos:

 • Graficul interactiv de pozitionare a Romaniei intre celelalte tari ale UE (construit de www.rauflorin.ro pe baza datelor SPI);
 • Interfata interactiva pentru Accesarea Rezultatelor, dezvoltata de SPI socialprogress.org

 • Comparativ cu anul 2018, in 2019 Romania a mai pierdut o pozitie ramanand in urma tuturor celorlalte tari din UE, incadrandu-se in a 3-a categorie din clasament. Cele mai slabe rezultate inregistrate privesc Toleranta si incluziunea / Accesul la educatie avansata / Sanatatea si bunastarea / Drepturile personale / Calitatea mediului.

  Politicienii si guvernantii pot fructifica Rezultatele acestui studiu prin definirea directiilor / masurilor de imbunatatire a Calitatii Vietii si Bunastarii Sociale in Romania. Fiti incurajat sa parcurgeti Rezultatele acestui studiu, ca sa intelegti cum puteti contribui la dezvoltarea dvs. si a celor de langa dvs.!

  INDICELE DE PROGRES SOCIAL 2019 PENTRU TARILE UE – Sursa date pentru construire grafic: SPI
  Grafic interactiv – pentru scor deplasati cursorul pe tari

  INTERFATA INTERACTIVA ACCESARE REZULTATE INDICE DE PROGRES SOCIAL 2019