Indicele de Progres Social

Polarizarea accentuata a Bogatiei , Intensificarea Exploatarii Umane si scadere drastica a Ponderii Clasei de Mijloc sunt semne clare ca masuratorile traditionale ale Veniturilor si Investitiilor nu mai exprima sub nicio forma Succesul unei Societati.
Succesul trebuie masurat prin capacitatea societatii de a satisface nevoile umane ale cetatenilor sai astfel incat acestia sa-si atinga intregul Potential.

Pornind de la aceasta idee, organizatia Social Progress Imperative (SPI) a definit un Indice de Progres Social care contine 3 Piloni (50 de indicatori sociali si de mediu) pentru cuantificarea vietii oamenilor obisnuiti:

1. Nevoi de baza (Nutritie si ingrijire medicala de baza / Apa si salubritate / Siguranta personala / Locuinta);
2. Fundamentele bunastarii (Acces la cunostintele de baza / Acces la informatie si comunicatii / Calitatea mediului / Sanatate si bunastare);
3. Oportunitati (Libertate personala si de alegere / Drepturi personale / Acces la educatie avansata / Toleranta si incluziune).

Evaluarile se fac anual, includ toate tarile lumii si, functie de Punctajul obtinut, le grupeaza descrescator in 6 categorii (Punctajul maxim posibil = 100 Puncte, Categoria 1 include tarile cu cei mai mari Indici de Progres Social, iar Categoria a 6a, tarile cu cei mai mici Indici de Progres Social).

Gasiti mai jos:
A. Graficul interactiv de pozitionare a Romaniei intre celelalte tari ale UE (construit de www.rauflorin.ro pentru anii 2019 si 2020 pe baza datelor SPI);
B. Detalierea Punctajului Romaniei obtinut in anul 2020
C. Linkul catre Harta Interactiva SPI a celor 159 de tari evaluate in 2020

Romania a ramas in urma tuturor celorlalte tari din UE, incadrandu-se in a 3-a categorie din clasament.

Cele mai slabe rezultate inregistrate privesc Speranta de viata, Accesul la Servicii de Sanatate de calitate, Mortalitatea infantila, Poluarea aerului si nivelul Emisiilor de CO2, Accesul la Educatie de baza, Accesul la Educatie de calitate, Utilizarea Energiei Curate la prepararea hranei, Conectarea la Internet, Toleranta si incluziunea.

Aceste rezultate rusinoase sunt datorate clasei politice incompetente si corupte dar, in egala masura, Lipsei de Reactie a Societatii Civile, incapabila sa-si apere drepturile si sa sanctioneze derapajele guvernantilor.
Fiti incurajat sa parcurgeti Rezultatele acestui studiu, ca sa intelegeti ca numai luand pozitie impotriva Incompetentei, Coruptiei si Ipocriziei celor alesi sa ne conduca, putem schimba ceva in tara asta.

A. GRAFICUL INTERACTIV DE POZITIONARE A ROMANIEI INTRE CELELALTE TARI ALE UE


B. DETALIEREA PUNCTAJULUI ROMANIEI OBTINUT IN ANUL 2020

SURSA INFO: https://www.socialprogress.org/?tab=2&code=ROU