Evolutia Populatiei Romaniei/UE intre anii 2025 – 2100

LAST UPDATE: 14.09.2021

NOTA:
1) Graficele sunt Interactive si afiseaza valorile la trecerea mouseului peste ele;
2) Sursele de date sunt mentionate in partea inferioara a fiecarui grafic;
3) Cifrele estimate includ ipoteze privind fertilitatea, mortalitatea si emigrarea.

Analizat cumulativ la nivelul UE (27 de state), Trendul de Evolutie al Populatiei pana in Ianuarie 2100 este unul Puternic Descendent.
Practic, din Ianuarie 2020 pana in Ianuarie 2100, populatia UE va scadea cu 31.6 Milioane persoane.


Analizand la nivel de tara, distingem doua grupuri de tari in cadrul UE:
primul grup din care se remarca Suedia, Franta Irlanda, Olanda, Danemarca, Belgia, care va inregistra o Crestere a populatiei, in timp ce al doilea grup din care se remarca Polonia, Italia, Romania, Grecia, Portugalia, Bulgaria, se va confrunta cu Scaderi dramatice de populatie.
Pentru detalii si cifre, consultati graficul de mai jos.

Din pacate, incompetenta, coruptia, reaua vointa si ipocrizia fara de margini ale politicului si executivului din Romania, au afundat si vor continua sa afunde tara intr-o criza demografica cu costuri catastrofale pentru toate generatiile (cifrele pot fi consultate in graficul de mai jos).

Fara politici coerente de Dezoltare a sistemului de Educatie si de Sanatate, a Infrastructurii, de Incurajare a Natalitatii si de Gestionare a Fertilitatii, fara Predictibilitate Legislativa si Fiscala care sa incurajeze dezvoltarea de Noi Afaceri si Locuri de munca bine platite care sa atraga milioanele de persoane alungate de Saracie din tara, Romania nu are nicio sansa in fata unui Viitor care deja Nu mai are Rabdare.
Si, aceste lucruri nu se vor realiza decat daca Societatea Civila va alua atitudine si va actiona impotriva politicienilor si guvernantilor incompetenti si corupti. Si, din Societatea Civila despre care vorbesc, faceti si dvs. parte!

Pentru a va forma imaginea de ansambu asupra prognozei de evolutie a populatiei in perioada 2025 – 2100 pentru toate tarile din UE, va ofer graficul de mai jos:

In cazul in care aveti ceva de spus, astept gandurile dvs. pe florin.rau@gmail.com