Ganduri

Dependenta

Definita in DEX ca stare de intoxicatie cronica ce rezulta prin absorbtia repetata a unui drog si care se manifesta prin nevoia de a continua aceasta absorbtie, Dependenta cunoaste forme diverse. De la alcool, tutun, droguri, televiziune, Dependenta a evoluat spre forme mai subtile precum calculatorul, telefonul mobil si mai nou, munca. Hai, nu ma intelegeti gresit cu munca!

Benefica pentru Dezvoltator dar nociva pentru Consumator, Dependenta exploateaza Slabiciuni si False Nevoi.

As vrea sa disecam putin Dependenta de telefonul mobil. Am ales acest „drog” pentru ca desi recent aparut, a creat rapid dependenta a 14,8 milioane de romani la nivelul lunii Iunie 2009, potrivit Asociatiei Nationale de Reglementare in Comunicatii, ANRC.

14,8 milioane din 21,499 milioane? Adica 68,8 % ?! Suntem fara speranta!

Ca sa intelegeti mai bine amploarea, priviti o clipa structura populatiei la sfarsitul trimestrului II 2009 publicata in comunicatul de presa al Institutului National de Statistica – observati ca din cele 21,499 milioane de romani, 3,264 milioane sunt tineri sub 15 ani iar salariati doar 6,234 milioane ?Pe ce se bazeaza aceasta forma de dependenta? Asa cum am mai spus, pe Slabiciuni si False Nevoi. Subtil exploatate, ele aduc profituri bunicele Dezvoltatorilor.

Voi ce credeti?