Articole, Resurse Umane

Concept Instrument auditare HR

Concept Instrument auditare HR

__________________
LAST UPDATE: 9.02.2023

Pentru atingerea scopurilor pentru care au fost create, organizatiile dezvolta si mizeaza pe 5 functii: 1. Cercetare-Dezvoltare, 2. Marketing, 3. Productie, 4. Financiar-contabila, 5. Resurse Umane (HR).

Daca doriti Rezultate, Profit si Dezvoltare, daca doriti sa nu platiti angajatii doar pentru ca se prezinta la serviciu, atunci trebuie sa dezvoltati functia HR.
Cultura organizationala si Nivelul de dezvoltare al Resurselor Umane, fac diferenta dintre Locul pe Podium si Insucces.

In conceptia noastra, pentru a fi inteles si dezvoltat, HR-ul trebuie abordat ca un Intreg compus din urmatoarele 10 Dimensiuni aflate in interactiune:

__________________
Vizionati in full screen si folositi butoanele pentru derulare slide-uri

Dezvoltarea functiei Resurse Umane

Dezvoltarea functiei HR presupune sa urmati urmatorii 4 pasi:

1. Auditati functia HR pentru a determina stadiul actual de dezvoltare;
2. Cunoscand strategia organizatiei, definiti strategia HR care sustine realizarea obiectivelor de business (includeti in strategie doar acele Dimensiuni HR care sustin efectiv obiectivele organizatiei pentru perioada la care va raportati);
3. Transpuneti strategia HR in Obiective SMART (focusati-va pe Punctele Slabe ale Raportului de audit);
4. Monitorizati realizarea obiectivelor SMART si faceti reglajele necesare.

Corect facut, auditul HR stabileste nivelul de dezvoltare la un moment-dat. Identificarea Punctelor Tari si Punctelor Slabe, reprezinta punctul de start in stabilirea Prioritatilor de dezvoltare.

Concept Instrument auditare HR

Pentru a realiza un audit profesionist, va punem la dispozitie acest Instrument online de auditare HR. Esenta lui este redata mai jos:

Care sunt pasii procesului de auditare si dezvoltare HR?

__________________
** Consultanta online video (60 minute / sesiune) prin contul Skype: trainer.florin.rau Consultanta video presupune sa dispuneti de laptop (sau de desktop cu camera video si microfon).
Contul de Skype se creeaza gratuit.

Discutiile au la baza draftul Proiectului construit de dvs. potrivit modelului propus in pagina a 8-a a Raportului de Audit.

Continutul Raportului de Audit

Raportul de Audit 8 pagini in format *.pdf, contine 3 sectiuni:

1. EVALUARE DIMENSIUNI
Pentru fiecare Dimensiune HR se calculeaza un Scor reprezentat in graficul radar: „Nivel de dezvoltare reiesit din Scor, versus Nivel de dezvoltare perceput de HR”.

Comparand cele 2 valori, obtineti imaginea de ansamblu a Dimensiunii, dar si Calitatea Perceptiei dvs. Sigur, la inceput pot exista diferente majore intre valori dar, in timp, veti ajunge la o suprapunere perfecta.

Sectiunea include si Harta evaluarii Afirmatiilor asociate Dimensiunilor, din care reies Punctele Tari si Punctele Slabe ale acestora (foarte utila in stabilirea Prioritatilor de dezvoltare);

2. REGLEMENTARI HR (Necesare versus Existente)
Intr-o organizatie cu cultura organizationala bazata pe Performanta, Dezvoltare si Profit, sunt necesare 22 de Reglementari HR. Sectiunea ofera sinteza „Reglementari Necesare versus Existente”. Raportandu-va la un HR functional, sunteti sigur ca ati ales un reper corect.

3. FRUCTIFICAREA RAPORTULUI DE AUDIT
Sigur, primul pas in dezvoltare este sa constientizati UNDE va aflati. Dar acesta nu este suficient!
Pentru a va ajuta, am inclus in aceasta sectiune, pasii necesari fructificarii rezultatelor auditului. Ii veti afla la momentul potrivit, rasfoind pagina a 8-a a Raportului de Audit.

Link-uri utile pentru achizitie curs

2. Termeni de utilizare a serviciilor online;
3. Inscriere – obtineti parola asociata contului dvs. de Audit HR;
4. Accesare cont Audit – auditati HR-ul din organizatia dvs.

Sectiune Promo.
Cum arata Jobul Perfect pentru dvs.?

Inainte de a vedea cum arata Jobul Perfect pentru dvs., evaluati cu ACEST TEST ( clic!) in ce masura sunteti multumit(a) de Actualul Job.
Ok, acum ca stiti cum stau lucrurile, folositi ACEST LINK ( clic!) pentru a accesa Tool-ul nostru de Orientare in cariera.

Iata cateva shortcut-uri utile daca va cautati un Job:

FIRME DE RECRUTARE /// COR 2023 /// RNCIS – Registrul National al Calificarilor din Invatamanul Superior /// RNCP – Registrul National al Calificarilor Profesionale din Romania /// RNPP – Registrul National al Programelor Postuniversitare /// Lista Standardelor Ocupationale 2023