Ganduri

Despre dialog

“ Membrii Consiliului de Conducere au drept de vot si de interpelare, au dreptul de a lua cuvantul o singura data la acelasi subiect, opiniile contradictorii vor fi supuse la vot si se va aplica principiul Minoritatea se supune majoritatii.

Citatul se regaseste cu punct si virgula ca articol in Statutul unui sindicat inregistrat in Decembrie 2011.

Explicatiile despre dialogul reglementat cerute unui membru fondator venit sa propovaduiasca aderarea prin fuziune la acest sindicat, au „lamurit” problema: “Nu stiu, nu am citit Statutul, dar nicio problema, aderati, ca il putem schimba! ”.

De acord ca Statutul il putem schimba, dar cum ramane cu gandirea si intentia celui care a creat fraza asta?

Din fericire oamenii care revendicau dreptul la dialog (nu la monolog), n-au aderat prin “fuziune” , au ales independenta redata de Legea 62/2011 (a dialogului social), si cauta solutii in care puterea sa nu mai ajunga pe mana celor crezuti Dumnezeu, mai presus de lege si Bun Simt.

Efect secundar: starea temporara de ilegitimitate a sindicatelor poate da castig de cauza celor care contesta in justitie deciziile de desfacere a contractelor de munca prin concediere, decizii semnate de liderii unor sindicate care nu si-au dobandit personalitatea juridica prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila potrivit Legii 62/2011.


Bonus:





Va doresc sa va fie bine cu dvs. si cu cei pe care-i aveti alaturi in MarelePrezentContinuu.