Indicele de Progres Social

bunastareOrganizatia Social Progress Imperative (SPI) cu sprijinul Deloitte, a evaluat Calitatea Vietii si Bunastarea Sociala in 149 de tari, calculand Indicele de Progres Social pe baza a 3 Piloni principali:

1. Nevoi de baza (Nutritie si ingrijire medicala de baza / Apa si salubritate / Siguranta personala / Locuinta);
2. Fundamentele bunastarii (Acces la cunostintele de baza / Acces la informatie si comunicatii / Calitatea mediului / Sanatate si bunastare);
3. Oportunitati (Libertate personala si de alegere / Drepturi personale / Acces la educatie avansata / Toleranta si incluziune)

Functie de punctajul obtinut, tarile au fost grupate descrescator in 6 categorii.
Gasiti mai jos:

 • Graficul interactiv de pozitionare a Romaniei intre celelalte tari ale UE (construit de www.rauflorin.ro pe baza datelor SPI);
 • Interfata interactiva pentru Accesarea Rezultatelor, dezvoltata de SPI socialprogress.org

 • Comparativ cu anul 2018, in 2019 Romania a mai pierdut o pozitie ramanand in urma tuturor celorlalte tari din UE, incadrandu-se in a 3-a categorie din clasament. Cele mai slabe rezultate inregistrate privesc Toleranta si incluziunea / Accesul la educatie avansata / Sanatatea si bunastarea / Drepturile personale / Calitatea mediului.

  Politicienii si guvernantii pot fructifica Rezultatele acestui studiu prin definirea directiilor / masurilor de imbunatatire a Calitatii Vietii si Bunastarii Sociale in Romania. Fiti incurajat sa parcurgeti Rezultatele acestui studiu, ca sa intelegti cum puteti contribui la dezvoltarea dvs. si a celor de langa dvs.!

  INDICELE DE PROGRES SOCIAL 2019 PENTRU TARILE UE – Sursa date pentru construire grafic: SPI
  Grafic interactiv – pentru scor deplasati cursorul pe tari

  INTERFATA INTERACTIVA ACCESARE REZULTATE INDICE DE PROGRES SOCIAL 2019

  Articol postat in Articole, Resurse Umane. Adresa articol Indicele de Progres Social.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.